Biologie, întrebare adresată de emiliaa71, 8 ani în urmă

Bună! Poate cineva să mă ajute la întrebarea cu “pierderea de caldulă…”? Nu înțeleg :(

Anexe:

legislatie: la "pierderea de caldura "... cuvantul gresit este "deoarece". Respiratia si excretia duc la eliminarea de caldura, tot prin mecanisme fizice, dar in mod secundar..
emiliaa71: Mulțumesc! La intrebarea de mai sus, aceea despre lipogeneză, ai putea să-mi zici dacă e greșit/ corect “deoarece”? Eu am considerat ca e gresita dar nu sunt sigură
legislatie: de ce te-ai gandit ca e gresit?
emiliaa71: Am crezut că nu exista o relatie de cauzalitate, nu neapărat că e gresita toata afirmatia, tu ce parere ai?
legislatie: mananci mult si nu faci sport - lipogeneză (prin esterificare )si te ingrasi. Nu mai mananci si faci miscare, din depozite se elibereaza lipide prin hidroliza
legislatie: dar cred ca trebuie sa citesti si din carte pentru amanunte... ( nu ma carte, nu pot sa verific ce scrie acolo)
emiliaa71: Cred că ai dreptate! Mulțumesc mult pentru că m-ai ajutat!
legislatie: spor!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OanaCsDarkfragCom
1

Explicație:

Pierderea de căldură înseamnă efectiv cum ți se răcește corpul și prin ce mecanisme (convecție, cunductie si iradiere). Adică aerul din preajma corpului tau îți face corpul sa se răcească, că atunci când bate vântul și ți e frig ;)

Daca ai avea o camera cu termoviziune, ai putea vedea că faci schimb de căldură cu toatăateria din jurul tau, obiecte, aer, persoane.

Ce urmează după "deoarece" se referă mai degrabă la pierderile de apa din organism, excreție (urina) și respirație (conține vapori de apa, de asta se aburește geamul daca sufli pe el aer) .

Sper că te am ajutat.

Afirmațiile nu au relație de cauzalitate.


OanaCsDarkfragCom: conducție*
emiliaa71: Mulțumesc!!
Alte întrebări interesante