Franceza, întrebare adresată de alexandrumihai20085, 8 ani în urmă

Buna!!!
Prezentați un obiectiv turistic al Parisului. Notați câteva date generale, importanța turistică și câteva curiozități (dacă găsiți ceva interesant). Prezentați un obiectiv turistic din Paris. Scrieți cateva general date, importanța turistică și cateva curiozități
VA ROOOG VA DAU COROANNAAA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RyannaNicole
2

                           Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este un alt obiectiv turistic de exceptie al Parisului. Odata resedinta a regilor Frantei, palatul gazduieste acum lucrari de arta exceptionale, apartinand culturilor din intreaga lume, din perioade diferite. De altfel, Muzeul Luvru este cel mai vizitat muzeu din intreaga lume, in 2018 acesta inregistrand un numar record de turisti, 10,2 milioane, cifra nemaiatinsa pana acum de niciun alt muzeu.

Printre cele mai renumite opere de arta expuse aici va veti bucura cu siguranta la vederea celei mai faimoase picturi din intreaga lume, Mona Lisa (La Gioconda), desavarsita de maestrul Leonardo da Vinci intre 1503 si 1505, dar si faimoasa sculptura Venus din Milo, realizata in Grecia antica de Alexandros de Antioch dupa unele surse, dar lucrarea nu poate fi atribuita concret niciunui artist – poate ca aceasta contribuie de fapt la enigma ce inconjoara frumusetea ei.

De fapt, in cadrul vizitei la Luvru veti intalni nenumarate obiecte de arta si opere realizate de artisti care au initiat curente in arta la vremea lor. Inarmati-va cu rabdare si rezervati-va o jumatate de zi pentru a vizita muzeul pe indelete.

Puteti apela la un tur cu ghid, disponibil in cadrul pachetelor turistice, dar puteti folosi si optiunea de a folosi audio-guide pe care il achizitionati de la intrare.

La iesirea din Muzeul Luvru va puteti plimba prin Gradinile Tuileries (Jardin des Tuileries), care marginesc una dintre laturile cladirii. Gradinile Tuileries este de fapt unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri din Paris, realizat de arhitectul peisagistic André Le Nôtre, cel care a realizat si gradinile de la Palatul Versailles.

Sper că te-am ajutat !


alexandrumihai20085: multumesc multt
RyannaNicole: Cu drag !
alexandrumihai20085: auzi ma mai ajuti la inco tema?
Alte întrebări interesante