Geografie, întrebare adresată de Fluturasi06, 8 ani în urmă

Bună! Puteți sa îmi spuneți și mie în minîmi 3-4 rânduri care a fost istoria Africii ? Am nevoie pt mâine! ! Dau coroana și 10 puncte !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nickmarinica
2

Africa este considerată „leagănul omenirii” datorită apariției aici a primilor hominizi precum Lucy un austalopitec fosilizat descoperit în Etiopia datând de peste 4,4 milioane de ani sau chiar mai vechi, precum cel descoperit în Podișul Tugen, numit ororin tugenensis datând de aprox. 6 milioane de ani.

Aceștia sunt cei mai timpurii strămoși ai omului care vor evolua spre homo erectus de acum 350 000 de ani, considerat strămoșul omului modern homo sapiens apărut în estul Africii.

Agricultura apare aici în jurul anului 10 000 î.e.n., iar metalurgia în jur de 4 000 î.e.n.

Primele civilizații africane apar în Egipt și mai apoi în Magreb și Cornul Africii. În Evul Mediu, islamul se răspândește în regiune, Timbutku devenind un centru major de cultură musulmană.

Tot în această perioadă apar diverse state și formațiuni politice pe continent.

Începând cu secolul al XV-lea, europenii și arabii iau sclavi din diferite regiuni ale Africii pentru a-i duce peste mării luând astfel naștere comerțul cu sclavi africani.

Colonizarea europeană se transformă rapid în ceea ce va devenii la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX Bătălia pentru Africa, urmată de lupte pentru independență și decolonizare după Al Doilea Război Mondial.


Fluturasi06: Mulțumesc mult !
Alte întrebări interesante