Limba română, întrebare adresată de aly2004, 9 ani în urmă

buna..............puteti sa ma ajutati si pe mine cu o compunere la romana sa aiba cam 5 randuri nu prea sofisticata de cls a-4-a faceti-o dupa proverbul ,,Buturuga mica rastoarna carul mare``

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pik15
2
. Noi oamenii nu suntem atenti la cei din jur suficient . Cand vedem un om prima oara il analizam dupa aspectul fizic si ne creem impresii . Nu trebuie sa judecam ,,cartea dupa coperta" . Ca si in basme , eroul se afla in personajul cel mai mic si neajutorat . Dar odata ce se dezlantuie , este mai presus de toti ceilalti din jur . Acest proverb se refera la faptul ca atunci cand te astepti cel mai putin esti surprins si doborat de cineva care pare inofensiv . Sper ca te-am ajutat .
Răspuns de NitaAndreea
2
Seicla buturuga mica rastoarna carul mare este un proverb care se adevereste de multe ori.Era o data un copli de patru ani care era meru batut de fratele sau de opt an.Ii punea pedica ,il batea si mereu il jignea.Cand a mai crescut putin ,fratele sau se comporta si mai urat cu eliar introzi acesta sa hotarat sa faca la fel.Nu se mai juca cu el,nu il baga in seama si uneori ii punea piedica.Dupa toate acestea baitul cel mare nu se mai comporta urat cu fratele sau.
Alte întrebări interesante