Bunǎ seara, am mare nevoie pt. mâine la logicǎ de o descriere, portretul comunicatorului ideal ofer puncte si coroanǎ.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Salutare! O sa incerc sa te ajut cumva, pentru rezolvarea solicitarii tale.
Asa cum stii, abilitatile de comunicare sunt esentiale oriunde te-ai afla, la scoala sau in societate, facandu-ti viata mult mai usoara. Comunicatorul ideal, dupa parerea mea, ar trebui sa ideplineasca anumite reguli sau standarde, pentru a face nu doar comunicarea mai buna, ci a deveni el insusi un bun comunicator ( adica cel care transmite un mesaj)
Astfel,
- trebuie sa asculte activ, cat mai mult, concentrandu-se asupra mesajului emitatorului ( cel care transmite mesajul)
- sa puna intrebari, deoarece niciun profesionist in comunicare nu începe să lucreze fără să inteleaga pe deplin ce i se cere.
- sa accepte feedback-ul deoarece cea mai buna solutie este să discute cu persoana de la care a primit feedback-ul și să gaseasca împreună metode de îmbunătățire a comunicarii.
- sa gestioneze situatiile stresante atunci cand in comunicare exista momente in care nu se simte confortabil. atmosfera poate fi tensionata. In aceste conditii, comunicatorul ideal, destinde atmosfera, se comporta degajat, administreaza emotiile, prezentandu-si propriile opinii cu incredere si profesionalism
- sa empatizeze într-o oarecare masura cu cel de langa el . Astfel, persoana respectiva va avea încredere in persoana lui, iar comunicatorul va dezvolta o atitudine mai toleranta.
- sa comunice asertiv, fiind abilitatea de a comunica nevoile, emotiile, opiniile si convingerile fara a incalca drepturile celorlalti. Este de asemenea o modalitate de a comunica cu ceilalti ajutandu-se mai apoi de a avea mai multă încredere în sine.