Ed. tehnologică, întrebare adresată de nicoletaposrolache, 8 ani în urmă

Bună seara! Aș vrea și eu un referat despre utilizarea textilelor. VĂ ROG.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kyootekatte
1
Fibrele individuale, care sunt obtinute din materii prime speciale si tesute intr-o structura de tesatura, sunt cunoscute sub numele de fibre textile. Ele servesc drept baza pentru textile. Prima caracteristica a unui material textil este durabilitatea sa creata de un compozit din fibre.

Pentru a oferi cea mai buna claritate in categoria textilelor, termenul de produse textile este utilizat pentru fibre, fire si fire rasucite, diferite tipuri de tesaturi, asa-numitele materiale tricotate si tricotate. In utilizarea colocviala, textilul este de asemenea, termenul care reprezinta denumirea pentru articole din stofa si de toate tipurile de imbracaminte.

Tesaturile textile nu sunt necesare numai in sectorul privat. Multe ramuri ale industriei nu pot functiona fara materiale textile. Fibrele textile sunt prelucrate in imbracaminte pentru diverse profesii, cu scopul de a crea acea imbracaminte speciala, de lucru si de protectie. Asadar, este nevoie de croitorie si materiale textile, pentru ca profesionistii care isi desfasoara activitatea in diferite industrii, sa aiba echipamentele de lucru.

Aceasta imbracaminte este necesara in catering, pentru profesiile din domeniul sanatatii, pentru cei care presteaza numeroase activitati in domenii de servicii, cercetare si productie. Imbracamintea de acest tip trebuie sa indeplineasca cerinte specifice. Prin urmare, fibrele textile utilizate sunt supuse diferitelor procese de finisare pentru a putea echipa tesaturile tesute si tricotate cu proprietati de inalta calitate.

Pe langa prelucrarea in imbracaminte, sunt necesare materiale textile pentru ramurile tehnice ale industriei. Caracteristici pentru acest lucru sunt impletirea speciala si utilizarea fibrelor textile foarte rafinate, care sunt utilizate pentru producerea de airbag-uri, curele si benzi de ancorare pentru transportul si fixarea marfurilor, precum si asa-numitele geotextile.

Aceste tipuri de textile sunt numite textile tehnice datorita utilizarii lor in domeniile tehnice. Diferite produse textile sunt utilizate pentru productia de imbracaminte, textile pentru casa sau materiale textile tehnice. In plus fata de fibrele naturale, care sunt fie obtinute de la animale, plante sau minerale, exista o gama larga de fibre produse artificial sau sintetic.

kyootekatte: Coroana? ;)
Alte întrebări interesante