Buna seara!.
va rog, am mare nevoie de ajutor
Realizati caracterizarea personajului din Corigenta de Mircea Eliade , precizand
cand este caracterizare directa si indirecta
sa nu fie copiat de pe net, va rogggg!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Buna caietul5! Nu ne-am mai gasit demult! Desi nu am studiat " Romanul adolescentului miop", a trebuit sa citesc fragmentul pentru a putea ajuta!
Intr-adevar, personajul central este insusi autorul, deoarece naratiunea se face la persoana I, fiind subiectiva si directa. Adolescentului, ca oricare altul dintre voi, nu-i place disciplina matematica, dovada fiind si obtinerea notelor pe care profesorul Vanciu i le-a acordat de-a lungul celor 3 trimeste, aducandu-l in pargul corigentei.
Desi este un baiat studios care citeste din "Istoria literaturilor romanice", studiaza cu interes orice este legat de stiinta, canta la pian nu reuseste sa invete la matematica. Acum, prin ochii adolescentului miop ( nimeni altul decat insusi Eliade), luam contact cu sistemul de invatamant din perioada interbelica, dar si cu strategiile folosite de profesori si elevi de a preda/invata.
Ideea baiatului de a-si indrepta notele si astfel sa treaca clasa VIII este laudabila " - In noaptea asta nu se doarme, baieti!", insa are o cu totul alta intorsatura in programarea capitolelor ce urmeaza a fi repetate pe parcursul zilei de invatat! Astfel, orice alta preocupare i se pare mult mai importanta decat "... cercul cu arcul de 45 de grade si construirea altuia de 35 de grade.... sa-l crestez cu doua diametre perpendiculare..." Faptul ca refuza sa mai invete ii da o nota de superioritate fata de aceasta disciplina, " Ce-mi pasa mie daca ma lasa corigent? Nu stiu eu cine sunt? Nu sunt eu?" asa ca, hotaraste sa invete la vara!
Parerea mea este ca in acest adolescent neinteles dealtfel, ne putem regasi oricare dintre noi, in momentul in care intervin schimbari atat in plan fizic cat si psihic, iar lucrurile importante, par neimportante! Niciun copil nu prea este prieten cu matematica si asta am vazut-o nu doar din fragmetul redat, ci si din realitate!
Explicație: