Chimie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Bună seara. Vă rog frumos să-mi răspundeți la întrebări. Voi dărui coroana.
1) De ce atomii se leagă între ei din cauza electronegativități(legătură covalentă polară, nepolară, metalică și ionică)?
2) De ce ,presupunem, un electron al atomului de forsfor se cuplează cu cel de hidrogen astfel formând un compus chimic nou chiar dacă acel atom de forsor se afla într-o legătură anumită cu alți atomi de fosfor(substanță de fosfor)?(Folosiți imaginea de mai jos pentru ami înțelege mai bine întrebarea)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roberteladrianpb6zy7
1

1) De ce atomii se leagă între ei din cauza electronegativități(legătură covalentă polară, nepolară, metalică și ionică)?

atomii dintr-un compus chimic tind sa-si formeze configuratii stabile de octet si/sau de dublet.

acest lucru se poate realiza fie prin transfer de electroni (cazul formarii legaturii ionice) prin cedarea de electroni de la un metal catre un atom al unui nemetal (simplu sau grup de atomi), fie prin punere in comun de electroni (cazul formarii legaturii covalente polara sau nepolara) intre doua nemetale diferite sau identice.

2)De ce ,presupunem, un electron al atomului de forsfor se cuplează cu cel de hidrogen astfel formând un compus chimic nou chiar dacă acel atom de forsor se afla într-o legătură anumită cu alți atomi de fosfor(substanță de fosfor)?

cu informatiile de la 1) + in imagine arata structura atomului de P care se stabileste iprin punerea in comun de electroni ntre atomii de P.

Atomii de P care nu prezinta cei 8 electroni in jurul lor sunt incompleti (adica nu au config. stabila de octet = 8 electroni) si deci poate pune in comun electroni si cu alte elemente (cum ar fi H) pentru asi forma config. de octet.

sper ca info sa iti fie pe inteles..... insa intrebarile sunt foarte vagi.....

Alte întrebări interesante