Limba română, întrebare adresată de ionicaioana6, 9 ani în urmă

Buna seara !Va rog puteti sa alcatuiti o compunere cu titlul ,,La tara''
Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeazavaski
2
                                                 La tara

Mie imi place foarte mult la tara. Aici totul e mai frumos , mai distractiv si mai sanatos . Imi place  mult natura . Uneori merg singura prin natura privind unele animale si simtindu-ma foarte linistita , despartita de aglomeratia orasului si aerul poluat. Aici poti afla lucrurile interesante despre unele flori sau animale nu din carti , ci din propria explerienra. Pot vedea dealuri in jurul meu , pot simti mireasma glorilor , si pot manca fructe si legume proaspete . La tara se practica si diferite munci. Pe timp de vara se face fan , toamna se aduna recolta , primavara se planteaza majotitatea plantelor , ca apoi sa fie ingrijite treptat. Aici nu te plictisesti niciodata deoarece ai toate posibilitatile de a te distra. Dar din toate aceasta cel mai mult imi place sa stau la bunicii mei care ma fac mereu fericita si ma invata lucruri care nu le stiam pana atunci. Imi place sa ii ajut la treburile gospodarestide orice fel.
Iubesc sa fiu la tara!
Răspuns de ste
1
Astept intotdeauna vacanta de vara cu nerabdare. Departe de lumea prafuita a marelui oras care, pe zi ce trece devine mai neincapator si mai sufocant , viata rurala este  o binefacere , un adevarat medicament. Satul bunicilor mei pare a
fi , "locul unde nu s-a intamplat nimic", ca sa-l parafrazez pe Sadoveanu. Padurea
de la poalele satului este primitoare si statornica , cararile umbroase  "ma poarta"prin lumea legendelor de odinioara, legende cu haiduci aparatori ai celor asupriti si cu popasuri de odihna pentru cei fugari. Toate vacantele scolare , fie de iarna sau de vara s-au succedat sub frumusetea unei imagini idealizate , dar reale asupra a ceea ce inseamna bunatatea omului simplu. Satul este locul unde fiecare cunoaste pe toata lumea, unde fiecare saluta si se raspunde la salut. Cunosc sintagma "eternitatea s-a nascut la sat", iar in ceea ce ma priveste , am simtit adevarul acestor cuvinte.Stiu de mic cum arata fiecare animal domestic in parte, cunosc faptul ca vacuta nu este mov, asemenea celebrei "Milka" din reclamele pentru ciocolata difuzate la TV. Pentru mine, expresia "la tara" inseamna cunoastere si libertate, inseamna incredere in omul de langa tine, inseamna prietenie, inseamna joc si joaca de dimineata pana seara, inseamna bucuria de a fi mereu in mijlocul intelepciunii populare.
Alte întrebări interesante