Limba română, întrebare adresată de Giugiumanu12, 9 ani în urmă

Buna trebuie sa dau teza la romana sunt clasa a 7-a si as vrea sa stiu planul de argumentare ca un text se afla la genul epic sau liric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de morticarmen
3
Trebuie sa stii trasaturile reprezentative ale celor doua genuri.
Liric - Este prezent numai la poezie si se caracterizeaza prin prezenta eului liric, figuri de stil, imagini artistice, elemente de prozodie, sentimentele si trairile eului liric, precum si impartirea pe strofe si sa ai in vedere si principala tema a poeziei pe care sa stii sa o dezvolti.
Epic - Numai la operele literare. Trasaturi: prezenta naratorului si a personajelor, principalul mod de expunere este naratiunea, ce se poate insoti de dialog si descriere, trasmiterea in mod direct a gandurilor, ideilor si sentimentelor, momentele actiunii.
Trebuie sa dezvolti aceste elemente in argumente care incep cu " In primul rand " si " In al doilea rand " si au finalitatea prin concluzia " In concluzie "/ " Asadar "/ " Prin urmare ". Introducerea se face astfel " Opera (X) apartine genului liric/epic, deoarece prezinta trasaturile caracteristice acestui gen. " si dupa intri in argumente.
Alte întrebări interesante