Limba română, întrebare adresată de mariaficleanu2007, 8 ani în urmă

Buna ! Trebuie sa fac un text argumentativ despe asteptarile mele de la seminar! Va rog sa ma ajutati !!! Dau coroana !​


mariaficleanu2007: dau coroana
mariaficleanu2007: !!!!!!!!!
Orhideea88: e bine asa? sau trebuie mai detaliat?
mariaficleanu2007: multumesc mult
Orhideea88: cu drag
mariaficleanu2007: de unde ai scos citatul ?
mariaficleanu2007: sau le ai scris , din minte?
Orhideea88: citatul este deviza Seminarului
mariaficleanu2007: Buna! Trebuie sa fac un text argumentativ despre importanta studierii literaturii in viata adolescentului
mariaficleanu2007: te rog , ajuta ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Orhideea88
1

Răspuns:

         Asa cum ii spune si deviza, "O școală pentru minte, suflet și trup", Seminarul te formeaza spiritual foarte mult. Privind spre acest liceu, au fost mai multe lucruri care m-au atras la el.

         In primul rand, elevii care invata la Seminar au sansa sa formeze o relatie mai stransa cu Dumnezeu. Tinand cont de faptul ca, in orar le sunt introduse mai multe ore de religie, studiul Sf. Liturghii, studiul Noului si a Vechiului Testament, seminaristii sunt familiarizati cu informatiile religioase. Mi-as dori sa pot invata cat mai multe lucruri noi, sa pot sa devin mult mai credincios, sa ma apropii de Domnul. Imi doresc sa invat sa cand muzica psaltica, sa pot canta in corul de la biserica, iar vocea mea sa rasune catre toti credinciosii. Imi doresc sa pot realiza "Biblia in culori", sa pot realiza cele mai frumoase icoane, sa pot scoate in evidenta cat mai bine perfectiunea lui Dumnezeu.

         In al doilea rand, profesorii sunt mult mai calmi. Majoritatea dintre ei fiind slujitori de a lui Dumnezeu, acestia stiu cum sa se comporte cu elevii. Ma astept ca la acestia sa gasesc mult mai multa ingelegere, sa pot vedea in ei niste persoane de incredere, dornice sa isi impartaseasca toate cunostiintele. Pe langa profesori si elevii sunt mai diferiti. Nu exista atata ura intre ei, invidie. Fiecare se ajuta intre el cum poate, fiecare isi doreste sa se apropie cat mai mult de modelul unui seminarist ideal.  Una din asteptarile mele este sa gasesc printre colegii de clasa, prieteni, prieteni cu care pot intemeia prietenii frumoase si de durata.

         In al treilea rand, fiind un liceu teologic, uniforma este obligatorie. Camasa alba si blugii negri nu trebuie sa lipseasca din tinuta de zi de zi a unui elev. Imi doresc sa pot purta cu mandrie aceasta uniforma care ma diferentiaza de liceele de "top", unde fiecare elev se imbraca cat mai "pompos" si uita de bunul gust. Totodata, aceasta tinuta ma pregateste de viitor, facand din mine un om mai placut la vedere, o persoana mai ingrijita, careia ii pasa de sine si de impresia pe care o lasa acolo pe unde trece.

         In al patrulea rand, dupa parerea mea si cel mai important, imi doresc de la Seminar cel mai mult sa ma formeze ca om. Acest liceu nu streseaza elevii cu multa multa materie, invataceii nu stiu ce inseamna frica de o ascultare sau de un test. Prin orele de la Seminar, prin predicile preotilor se doreste conturarea cat mai detaliata a unui om de succes, a unui om cu suflet bun, care nu a uitat ca, inainte de toate, este un Copil a lui Dumnezeu.

         Prin urmare, consider ca e una din cele mai bune alegeri pe care un elev in clasa a 8-a le poate face. Seminarul nu este un liceu slab, Seminarul este un liceu pentru cei ce isi doresc sa realizeze ceva frumos in viata!

Alte întrebări interesante