Limba română, întrebare adresată de vipsceglov, 9 ani în urmă

buna!!va rog ajutati-ma e urgent!!!!! dar nu de pe google.individual. in plus va dau 90 de puncte. Relateaza intimplarea in scris,in limitele unei pagini de caiet.Recomandari practice:
a)foloseste naratiunea de la persoana I ;
b)axeaza-te pe o singura idee importanta,dezvolt-o si abia treci la alta;
c)comunica cititorului prin ce a fost important aceasta experienta ;
d) ultilizeaza cuvinte de legatura pentru a reliza mai usor trecerea de la un moment al intimplarii descrise la altul: mai intii...,dupa ceea...,apoi...,pe urma...,inainte de...,in timpul...,dupa...,degraba...,mai tirziu...,iar acum...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CosminaNarcisa
10
Era o zi frumoasa si insorita de vara. Am plecat impreuna cu parintii  sa mergem la padure. Un amic de al meu Alin a vrut sa vina si el dar  mai intai trebuia sa vorbesc cu parintii daca erau de acord sa vina si el.  Pana la urma, parintii au cedat si eu cu Alin ne suim bucurosi in masina mica.  Ca sa ne distram mai bine eu am pus in porbagaj si  paletele de badminton si mingea de volei dupa  aceea  ne-am urcat in masina si am plecat.Fiind o o zi calduroasa, toata lumea iesise la picnic. In sfarsit am gasit un loc pe placul nostru. Era o poienita linistita, cu iarba multa, floricele frumos colorate si pasarele care ciripeau bucuroase, parca de venirea noastra.-Cu ce vrei sa ne jucam? -Cu paletele? vrei? -Sigur… si jocul s-a incins. In timpul jocului, mingea zbura de la mine la Alin fara oprire. Inainte de a lua pranzul  am hotarat sa ne odihnim un pic, dar spiritul jocului era inca in noi, si am inceput sa jucam niste carti: acum jucam Popa prostu, pe urma Trombon,  iar mai tarziu  21.Cum eram transpirati eu i am propus lui Alin sa mergem la rau, dar nu ca sa facem baie deoarece nu eram pregatiti si in plus apa era destul de adanca. Alin imi razpunde ca, mai degraba ne asezam pe mal si ne uitam la cei care fac baie.Inainte de a pleca, am cerut voie parintilor care au insistat ca nu trebuie sa facem baie, dupa aceea bucurosi ne intreptam catre rau.Bucurosi, ajungem pe malul raului si ne bagam picioarele in apa…. incepem sa alergam, apoi ne stropim cu picaturile de apa. Am ajuns la o piatra mare si bucurosi ne suim pe ea…. dar cum era inca umeda Alin a alunecat si a cazut in apa.Am avut noroc ca Alin stia sa inoate putin si, dupa ce a iesit cu bine din apa am dat fuguta la parinti spunandule totul exact cum s a petrecut.Se lassa seara, si atunci am plecat rapid catre casa.Fratilor, aveti mereu grija cand va jucati pe malul apei, nu e de glumit si ar fi indicat sa stiti touti sa inotati pentru a iesi din apa fara probleme.
Alte întrebări interesante