Biologie, întrebare adresată de mariaioana4253, 8 ani în urmă

Buna. Va rog din suflet sa ma ajutati cu acest proiect. Am nevoie de descrierea aparatului vizual, descrierea aparatului auditiv si descrierea mirosului pt cameleon. Dau coroana si puncte. Va mulțumesc din suflet.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaioana1312
1

Imafara de informațiile despre structura ochiului clasica am găsit ca în cazul cameleonilor spre deosebire de oameni ochii lor sunt independenți mobili, dar, vizând un obiect de pradă, se concentrează înainte în coordonare, oferind viziunea stereoscopică a animalelor și ca sunt adaptați pentru vânătoare vizuala.


mariaioana4253: mersi
mariaioana1312: Ochii animalului sunt bombați și, parcă, închiși într-un cilindru de piele realizat din pleoape accrete. Numai elevul rămâne deschis. Deoarece aceste animale nu au gât, ochii mobili, care pot vedea 180 ° pe orizontală și 90 ° pe verticală, compensează lipsa de vedere.
mariaioana1312: am găsit și asta
mariaioana1312: e copiata de pe un site
mariaioana1312: mai bine fa un ss
mariaioana4253: mulțumesc din suflet ca m ai ajutat
mariaioana1312: cu plăcere!
mariaioana1312: spor la proiect si sa iei un 10!
Răspuns de adebio13
3

Răspuns:

Explicație:

Pentru mulți oameni, lucrul cel mai neliniștitor despre cameleoni este ochii acestor reptile, care se pot deplasa în mod independent, în orbite, furnizând astfel un domeniu de aplicare aproape 360 ​​de grade de vizibilitate

Cameleonii au ochi bulbucaţi pe care îi pot mişca în direcţii diferite. Astfel, ei se pot concentra asupra două lucruri diferite în acelaşi timp.

Unul dintre lucrurile cele mai misterioase despre cameleoni este capacitatea lor de a vedea lumina in spectrul ultraviolet (radiațiile ultraviolete au mai multă energie decât lumina „vizibila“ , detectate de oameni, și pot fi periculoase in doze mari)

Limba lor este lipicioasă şi puternică, perfectă pentru a-şi vâna prada şi pentru a o înghiţi cu rapiditate.

La fel ca la șerpi, cameleonii nu au urechea externă și medie, astfel încât acestea nu au urechi sau timpanele. Cu toate acestea, ele nu sunt surzi. Ei pot auzi sunete de o frecventa de 200-600 Hz.

Urechile cameleonilor sunt atât de mici încât nu pot fi distinse clar cu ochiul liber de către oameni. Ca atare, auzul lor este foarte prost. Totuşi, ei pot auzi anumite sunete şi pot simţi vibraţiile.

Limba cameleonului poate avea o lungime de 1,5 ori mai mare decât cea a corpului


mariaioana4253: mersi
Alte întrebări interesante