Limba română, întrebare adresată de RyannaNicolee, 8 ani în urmă

Bună , va rog frumos am nevoie de o povestire a unei carti (nu poveste ) de minim 150 de cuvinte iar la finalul povestirii sa exprimati parerea in minim 50 de cuvinte . Va rog ! E foarte important pentru mine !!! Dau multe puncte în plus si dau și coroană mă si abonez si cand aveti nevoie de ceva daca stiu va ajut si eu ! Va rog mult !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ActualShark3357
2

Răspuns:

Titlul este „Singur pe lume”, autorul este Hector Malot.

Rezumat (394 de cv):

Remi a fost crescut în Franța de o femeie blândă până la vârsta de opt ani, când soțul acesteia îl închiriază unui muzicant și comediant pe nume Vitalis. În acest timp, a susținut reprezentații muzicale și de divertisment alături de maimuța Suflețel, pudelul Capi, dulăul Zerbino și cățelușa Dolce, până la condamnarea lui Vitalis la închisoare. În lipsa acestuia, restul trupei a întâlnit familia Milligan, o familie engleză care naviga în Franța. Odată cu întoarcerea bătrânului muzicant din închisoare, lucrurile au început să decurgă mult mai rău. Mai întâi au murit doi câini din trupă, apoi și maimuța. În final, a murit și Vitalis, iar cei rămași, Remi și Capi, au stat în casa unui grădinar din Paris, timp de doi ani, când acesta a fost închis. În timp ce se plimbă prin oraș, Remi îl întâlnește pe Mattia, un tânăr de vârsta sa, talentat din punct de vedere muzical, pe care îl primește alături de el. În timpul unei vizite la Alexis, unul dintre copiii grădinarului, Remi rămâne blocat într-o mină timp de două săptămâni, dar scapă cu viață. De la o luptă pentru supraviețuire, cei trei camarazi ajung să strângă destui bani pentru a-i cumpăra o vacă femeii care l-a îngrijit pe Remi foarte mult timp. De la ea, află că familia adevărată a băiatului este în căutarea sa, și se întorc la Paris pentru lămuriri. De acolo, pornesc spre Londra, unde sunt revendicați de către o familie care pretinde că este cea a lui Remi, Driscoll. Însă datorită iscusinței lui Mattia, aceștia își dau seama de planul adevărat al acestora, dar prea târziu. Remi este condamnat pentru o faptă pe care nu a comis-o, dar reușește să evadeze din închisoare datorită lui Mattia și a prietenului său, Bob. Capi nu este nici el abandonat, fiind alături de ei în tot acest timp. După ce se întorc în Franța, cei trei prieteni hotărăsc să plece în căutarea vasului pe care se aflau familia Milligan, care navigau în continuare. Dorința lor îi duce până în Elveția, unde Remi reîntălnește oamenii care l-au primit cu bunătate în vremuri grele. Tot aici, descoperă că familia Milligan era familia sa biologică și trăiește fericit alături de aceștia.

La maturitate, Remi se căsătorește cu Liza, fata grădinarului, pe care acesta o îndrăgea foarte mult și povestește reunirea cu vechii lui prieteni, care i-au fost alături în copilărie.

Opinie (51 de cv.):

Mi-a plăcut această carte foarte mult din mai multe motive. Firul narativ este unic și foarte ușor de înțeles, iar personajele sunt bine conturate și originale. De asemenea, protagonistul fiind un copil, am putut empatiza cu acesta. Am învățat câteva cuvinte noi și cel mai important, să fiu mult mai recunoscător/recunoscătoare.

Sper că te-am ajutat!


RyannaNicolee: Multumesc mult de tot !
RyannaNicolee: Am pus 4-5 intrebari sa stii ca a raspunsul tau a fost cel mai bun ! Multumesc mult de tot !
Alte întrebări interesante