Limba română, întrebare adresată de viezereduard, 9 ani în urmă

Buna va rog sa ma ajutati ! aici este exercitiul la care doresc sa ma ajutati :
4.Precizeaza valoarea morfologica a cuvintelor subliniate si alcatuieste enunturi in care acelasi cuvant(cel subliniat) sa aiba alta valoare morfologica . aici sunt propozitile

Vara(acesta este cel subliniat vara)este anotimpul meu preferat. substantiv sau adverb , si sa creati o porpozitie cu alta valoare morfologica decat cea selectata.

Ai scris foarte frumos(frumos este subliniat) . adjectiv, ________ (pe lini scrieti care este cel corect daca adjectiv este incorect)

Merg repede pentru ca ma grabesc(repede este cuv. subliniat) adjectiv,_______(pe lini scrieti care este cel corect daca adjectiv este incorect)

MULTUMESC PENTRU AJUTOR!!!!!!!! P.S sa alcatuiti alta propozitie cu acelasi cuv doar ca sa aiba alta valoare morfologica decat cea selectata, la fiecare . ms inca odata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Natutz
5
La mare voi pleca vara.(adverb, iar in enuntul tau e substantiv) Doamna aceea are un copil frumos. (adjectiv aici, adverb in enuntul din carte) Mersul repede te oboseste.(adjectiv aici, adverb in enuntul de pe carte). Adverbul se recunoaste usor fiindca sta, aproape mereu, langa verb si face intrebarea verbului, spre ex. cum merg? repede.

viezereduard: Multumesc foarte mult!
Natutz: Cu mare drag ! :)
Alte întrebări interesante