Buna!
Voiam sa va intreb cum se rezolva un astfel de exercitiu:
a=3 la puterea 2n+3 +2* (9 la puterea n+1 )+12*(3 la puterea 2n-1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
a=3^(2n+3) + 2 x 9^(n+1) +12 x 3^(2n-1)
a=27 x 3^2n + 2 x 9 x 9^n + 4 x 3^2n
a=27 x 9^n + 2 x 9 x 9^n + 4 x 9^n
a=9^n (27+18+4)
a=49 x 9^n
trebuie sa sti regulile de calcul cu numere cu baza si exponent:
a^n x a^m=a^(n+m)
(a^n)/(a^m)=a^(n-m)
(a^n)^m=a^nm
semnul ^ este ridicare la putere
semnul / este impartire
a=27 x 3^2n + 2 x 9 x 9^n + 4 x 3^2n
a=27 x 9^n + 2 x 9 x 9^n + 4 x 9^n
a=9^n (27+18+4)
a=49 x 9^n
trebuie sa sti regulile de calcul cu numere cu baza si exponent:
a^n x a^m=a^(n+m)
(a^n)/(a^m)=a^(n-m)
(a^n)^m=a^nm
semnul ^ este ridicare la putere
semnul / este impartire
03052002Sa:
Mulțumesc! Eu,in loc sa fac,de exemplu,2*9^n*9, faceam 2*9^n+9 si ,de asta,nu-mi iesea nimic :)))
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă