Buna! Vreau explicatie exacta pas cu pas va rog . Ce este incercuit.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
ASA ESTE!!!
Explicație pas cu pas:
7-2√10=5-2*√5*√2+2=(√5-√2)²
atunci
√((√5-√2)²)=|√5-√2|=√5-√2 pt ca √5>√2
analog
√(7+2√5)=...=|√5+√2|=√5+√2 pt ca √5+√2 este>0
√(2√2-3)²=|2√2-3|=-(2√2-3) =3-2√2, pt ca 2√2<3 si deci 2√2-3<0
expresia devine
√5-√2-(√5+√2)-(3-2√2)=
-2√2-3+2√2=
-3∈Z
albatran:
cam gtrea, cam sucita, multe schimbari de semn..de altfel era problema pusa la sfarsit , la departajare
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă