Istorie, întrebare adresată de cazanmaryalexandra, 8 ani în urmă

Buna , vreau mai multe informații legate de roma din 2020 nu cea antica , in care sa scrieti un scurt istoric despre roma de astazi si niste obiective turistice.............DAU COROANA!!!!!!!!!!!!! Si ma abonez!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 6.000.000 persoane. Aria metropolitană are o populație de circa 4 milioane de locuitori. Este capitala regiunii Lazio și a Provinciei Roma.

Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

Principala gară feroviară este Roma Termini.

La o distanță de 33 de km de Roma, la Fiumicino, se află Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci (IATA: FCO).

Lista celor mai importante muzee și galerii din Roma include : Muzeul Național din Roma, Muzeul Civilizației Romane, Muzeul Național Etrusc Villa Giulia, Muzeele Capitoline, Galeria Borghese, Muzeul Castelului Sant'Angelo, și Galeria Națională de Artă Modernă.

Cam atât. Adk nush dacă îți este de folos, dar pe anul 2020 nu stiu nimic bun. :))

Alte întrebări interesante