Limba română, întrebare adresată de Bandita1, 8 ani în urmă

Bună, vreau rezumat pe scurt la "O lucrare scrisa....vorbita" de Mircea santimbreanu, va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
37

"O lucrare scrisă...vorbită" este o schiță scrisă de Mircea Sântimbreanu, schiță ce face parte din volumul "Recreația mare".

Titlul ales de autor reprezintă oglindirea fidelă a ceea ce dezvăluie schița și anume extemporalul - lucrarea scrisă pe care cadrele didactice o dau elevilor în vederea evaluării nivelului cunoștințelor acumulate până în acel moment sau pur și simplu, ca în cazul schiței noastre, o lucrare cu o temă dată - vacanța.

Lucrarea este scrisă pentru elevii pregătiți, cei care au învățat și au ce să scrie, în schimb pentru ceilalți, cei nepregătiți, este o lucrare "vorbită" pentru că nu știu ce să scrie și întreabă colegii ce anume ar trebui să scrie.

Cititorul, atras de titlu, este surprins la finalul lecturii, când descoperă o situație pe cât de hazlie pe atât de reală și prezentă în rândul elevilor.




Bandita1: Am cerut rezumat
Bandita1: Nu schiță
Luminix: Mai "pe scurt" decât acesta nu cred că se poate...
Luminix: Rezumatul prin definițîe este "pe scurt". Poate voiai o povestire :)
Bandita1: daaa
Bandita1: se numeste rezumaatttt
Luminix: Tocmai, "rezumat scurt" este un pleonasm. Răspunsul meu este un rezumat. Arată-l d-nei profesor care ți-a dat tema și vei afla că tema ta, fără vreun efort din partea ta, este bună. Altfel nu am cum să îți explic, se pare că înțelegi greu.
Alte întrebări interesante