Evaluare Națională: Matematică, întrebare adresată de mihaiclaudiu74, 8 ani în urmă

Buna! Vreau si eu o lista cu toate capitolele care se dau 100 la 100 la Evaluarea Nationala la Matematica. Si sa mi spuneti ce tipuri de ex se dau la fiecare subiect. Multumesc , dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zDomi
1

Evaluarea Nationala la matematica este impartita in trei subiecte. Nu exista subiecte sau capitole care apar 100% in lucrare, dar, pentru fiecare subiect, cele mai sigure sunt:

- Subiectul I: Notiuni elementare - Acestea sunt exercitii simple, in general de calcul (adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, puteri si radicali), sau exercitii in care trebuie sa numesti anumite elemente simple de geometrie (de exemplu: "Doua unghiuri cu un varf comun, o latura comuna si celelalte doua pe o parte si pe alta a laturii comune se numesc ..." - adiacente).

NOTA: Se pare ca exista sanse sa fie exercitii cu grila (a/b/c/d).

- Subiectul 2: Acestea sunt exercitii in care trebuie sa desenezi un poliedru, sa calculezi o expresie sau functie, sa gasesti multimea de solutii dintr-o problema sau sa determini o multime.

- Subiectul 3: Acestea sunt probleme de geometrie avansate, una in plan si cealalta in spatiu, care folosesc cele mai importante teoreme si notiuni. Printre aceste notiuni se numara: Teorema lui Pitagora, Teorema lui Thales (in plan si in spatiu), Teorema Fundamentala a Asemanarii, notiuni de trigonometrie (sin/cos/tg/ctg).


mihaiclaudiu74: Multumesc! E posibil sa se dea ceva ce nu e in programa?
mihaiclaudiu74: Ma gandeam ca este ca la romana , adica sa stii sigur ca vei primi de ex : derivare,compunere ,conversiune etc
zDomi: Nu cred
Alte întrebări interesante