Limba română, întrebare adresată de ANASTA2, 9 ani în urmă

Bună ,vreau și eu ,va rog o compunere de 20 de rânduri în care sa relatezi o întâmplare dintr un turn vechi . DAU COROANA!!!!


cocolino123: intamplata intr-un turn vechi?
ANASTA2: Da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ada2007
1
Am fost odata cu clasa la un turn foarte vechi.Acolo imi era umpic de frica pentru ca era intuneric.

Toti eram foarte atenti la ce informatii ne spunea ghidul.

Se auzeau niste zgomote ciudate.Incepusem sa ma simt ciudat.

Dupa un timp,un copil a inceput sa tipe.Toti ne am speriat.Am observat atunci ca Matei,colegul nostru ,a scos acel sunet.

Incepusem sa cred ca acel turn era straniu.Nimic din ce se intampla acolo nu era normal.Era un turn vechi si ciudat.

La nici un copil nu i a placut vizita la turn.Nimeni nu a vrut sa se mai intoarca acolo.

Acesta a fost o exursie de neuitat.Fiecare a plecat inspaimantat de la turnul cel vechi.

SPER CA TE-AM AJUTAT!!!!!★★★Ii pui textului orice titlu vrei tu....

ada2007: Sper ca te-am ajutat!!!!!!!!!!!!!!!
ada2007: Ti a plcut compunerea?????Daca nu ti a placut incerc sa ti fac alta mai buna daca doresti
ada2007: ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
ada2007: Vrei altă compunere?
ada2007: <>
ANASTA2: Nu ,e perfecta
ANASTA2: Stai liniștită :)
ada2007: bine.....sper ca te am ajutat!
Răspuns de cocolino123
2
Pe intinderea imparatiei,nu vedeai decat frumuseti care-ti taiau rasuflarea. Dar cel mai maiestuos era palatul regelui. Plin de bogatii si slujitori,pietre pretiose si ospete in fiecare noapte...Toate acestea,nu-l faceau insa fericit pe rege. O mare mahnire ii apasa sufletul. Singurul lui copil,singura lui fetita,era sortita unei vieti nefericite. La nastere a fost vrajita de o baba vrajitoare foarte vicleana si rea,ca in fiecare noapte sa se transforme intr-o bufnita. Doar cel ales,jumatatea printesei,putea sa rupa vraja,urcandu-se pe turnul in care era tinuta inchisa fata,de ochii lumii.,cu mainile goale,fara funie. Dar de 17 ani ,nu aparuse nimeni. Nu mai sperau nici regele nici regina,si nici supusii palatului. Fata avea sa traiasca inchisa in turn toata viata.
    Dar intr-o zi prin acele paduri,se gasi un fecior de cizmar,din cale afara de frumos,cu fata alba si parul negru ca abanosul,si ochii de un verde ca cel mai crud verde al copacilor.,care se ducea cu prietenii la vanatoare. In departare se putea vedea varful ascutit al turnului. Ceva din inima lui,il indemna sa mearga acolo. Si curios,din fire,isi lasa prietenii,si fara sa anunte,o apuca spre turn. Anjungand in fata lui,vazu la ferestruica mica,o umbra care se retrase repede.
   Si feciorul nostru,fara sa-si dea seama,din curiozitate si entuziasm,se gasi urcand zidurile inalte ale turnului,cu usurinta,si fara sa-i fie frica. Se avanta mai sus,voind sa ajunga mai repede sus. Oamenii,vazand pe cineva ca urca turnul,dadura fuga la rege,spunandu-i minunatia. Cu sufletul al gura,priveau toti la tanarul voinic care se incumetase sa urce,si se rugau toti in adancul sufletului lor,ca el sa fie cel care va desface vraja. 
   Cu un ultim efort,feciorul cizmarului ajunse la fereastra turnului si sarii inauntru. Si acolo,ce sa vezi,o minunatie de fata cu ochi albastri si par blond ca spicul,se uita cu uimire la el,studiindu-l.De mult nu mai vazuze un om. 
    Dar amandoi stiau ca sunt sortiti unuia altuia,asa ca se imbratisara. In jurul lor se forma o ceata verde,care usor-usor se ridica,disparand,iar printesa si feciorul cizmarului,se trezira jos,pe iarba verde,iar in jurul lor o multime de oameni care chiuiau si radeau de fericire. Vraja fusese rupta!
   Regele si regina,le dadura binecuvantarea,iar cei doi traira fericiti,avand multi copii si multa fericire. 



  Sper sa te ajute! :)) Scuze ca a luat atat de mult,eram in pana de idei! Spor! :)

ada2007: trebuia de 20 de randuri,dar este foarte frumoasa compunerea
cocolino123: multumesc,si a ta de asemenea
ada2007: Multumesc!
Alte întrebări interesante