Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Buna ,vreau și povestire a unui basm sa nu fie de H.Cr.And. nici de Ion Creanga mai bine de Petre Ispirescu...
Să fie de o pagina doua.Sa aibă început,cuprins, încheiere.Si as mai vrea demonstrația apartenentei la genul epic ,cu Definiția geniului episodul,Semnificația titlului,Comentariu pe versuri sau pe strofe,Figurile de stil și al imaginilor artistice,Versificația sau Prozodia(rima,ritm, măsură)

Sa nu fie copiata!!!
DAU 55 DE PUNCTE!

Mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ToaderIleana1
2
LIMIR IMPARAT


A fost odata un om  falnic, frumos si viclean care a fost blestemat, transformandu-se in imparatul serpilor si sa  aiba palat (plin cu minunatii) in mijlocul unei insule indepartate, deoarece mintise multe fete de imparat. El va ramane sarpe pana cand o fata frumoasa si nevinovata vrea sa-i fie sotie, dar daca acesta nu vrea, fata ii ramane prizoniera in castel, slujnca.
   Anii au trecut iar imparatul le ademenea pe fete fermecandu-le cu vocea sa omeneasca, trecandu-le de apa din jurul palatului si rugandu-le ca timp de 5 zile sa-l iubeasca si sa-i fie soate, dar niciuna nu a primit, de aceea au ramas slujnice.
   In imprejurimile palatului traiau 2 ciobanasi, Ileana si Costica, care stiau de puterile sarpelui, dar nu le era teama. Intr-o zi, Ileana a ramas singura cu vitele, imparatul serpilor s-a aratat, cantand, incat aceasta a uitat de pericol. Sarpele a dus-o si pe ea in palatul sau, aratandu-i toate minunatiile si bogatiile, dar Ileana l-a respins.
   Cand Costica si-a dat seama de ce s-a intamplat, s-a suparat foarte tare,dar nu avea ce sa faca, deoarece daca ar fi incercat sa intre in acel palat, ar fi murit pe loc. Dupa 2 ani, acesta a primit un sfat de la un pastor cum sa salveze fetele din palatul imparatului sarpe.
    El a facut un ciomag di planta spinele crucii, ciuplindu-i o cruce la un capat. S-a dus la sarpe, atingandu-l cu ciomagul si acesta se incolaci-se imediat pe el. Costica l-a batut si l-a tinut pe ciomag pana cand acesta ii va fi de acord sa elibereze toate fetele. Intr-un final, sarpele a renuntat si a deschis usa palatului, eliberand fetele, dar nu puteau sa treca apa, iar Costica i-a explicat ca nu poti castiga dragostea cuiva cu ademeneli si viclenii. 
    Sarpele nu a ascultat de ciobanas si facut un pod din panza de painjen, capcana pentru el si fete. Dar Costica credea in putere lui Dumnezeu si cand a pasit, podul s-a transformat intr-unul de marmura. Captivii au plecat bucurosi spre case, avand bogatii din palatul sarpelui, podul a fost inghitit de ape, iar sarpele tot aolo, singur, a ramas.
Alte întrebări interesante