Limba română, întrebare adresată de carlarionesei, 8 ani în urmă

bună vreau vreau urgent rezumat la cartea ulecheatul losu dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanadianaapostol
2

Fidge are zece ani și o mulțime de responsabilități, dar nimic nu se compară cu grija față de surioara ei, o fetiță adorabilă de patru ani, care nu stă o clipă locului. Și acum mai e și povestea asta bizară cu tomberoane, pe care Minnie ar vrea s-o asculte la nesfârșit!

Când surioara ei ajunge în spital în urma unui accident de mașină, Fidge e copleșită de vinovăție. Mai mult, se trezește captivă într-un ținut straniu, populat de tomberoane care vorbesc în rime și dau ascultare unui rege cu apucături dictatoriale.

Din fericire însă, nu e singură – vărul ei nesuferit, doctorița Morcoveață și elefănțica Ella sunt și ei acolo, gata să găsească o cale de scăpare. Cu regele tiranic nu e de glumit, căci a spus-o foarte clar: „Cei cale nu-mi lespectă legulile vol avea de-a face cu mine!“

“Ce-ar fi dacă – încearcă să-ți imaginezi, Minnie, prefă-te că-i o poveste, ca în cartea pe care o citim – Ulecheatul Loșu ar ajunge în ținutul Wimbley? Ce-ar fi dacă ar ajunge rege și s-ar purta urât cu toată lumea și și-ar face o armată de tomberoane albastre și ar absorbi toate culorile? Tu ce-ai face dacă s-ar întâmpla așa ceva?

– I-aș zice vleo două.

– Dar dacă ar fi mare cât o casă?

– Atunci i-aș zice și mai multe.

– Dar cum te-ai lupta cu albastrele?

– Nu m-aș lupta cu albastrele. Mie nu-mi place să mă lupt. Mie-mi place să mă gioc.”

(fragment, Ed. Litera – 2019, pag. 171)

Fidge trebuie să descopere ceva despre ea însăși în această călătorie, iar când o face, este foarte afectată.

În acest roman plin de imaginație, Lissa Evans face o treabă excelentă, arătându-ne cu ajutorul personajelor sale cum să scoatem tot ce e mai bun din noi și din cei din jurul nostru. Acțiunea cărții este presărată cu mult umor, sarcasm, inteligență emoțională, psihologie modernă și cu replici menite să pună personajele și cititorii, evident, să gândească despre ei, despre restul lumii.

coronița?

Alte întrebări interesante