Studii sociale, întrebare adresată de irisshacika, 8 ani în urmă

Buna ziua am nevoie de ajutorul vostru ! Trebuie sa alcatuiti o povestire depre transportarea mea in timp . Accept orice timp ! Materia Stiinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alexuk2106
1
Intr-o zi obisnuita de vara, ma plimbat pe la muzeul de istorie. Acolo aveau un exponat nou.
Eu am admmirat toate exponatele muzeului , dar chiar cand sa se inchida , am avut nevoie la toaleta. Paznicul mi-a spus sa merg , dar sa ma grabesc, caci muzeul se va inchide in 5 minute. Am mers la toaleta , care era , ce-i drept, cam departe de intrare. Totusi , nu am ascultat de sfatul paznicului. Cand am iesit de la toaleta , era intuneric in muzeu. Nu era nimeni . Nici macar paznicul.M-am gandit ca , daca tot nu e nimeni, sa trec de semnul cel rosu ce delimita accesul vizitatorilor de exponat. Acesta semana cu o masina obisnuita , dar cam ruginita si cu soar 2 locuri. Deai credeam ca parintii mei s-au ingrijorat ,asteptandu-ma afara , am indraznit sa urc in masinarie si sa apas pe butoane. S-a auzit un zgomota ingrozitor , iar apoi a inceput sa se invarta cu tot cu mine. Am inchis ochii. Cand zgomotul incetase , i-am deschis. Ajunsesem in GRECIA ANTICA. Mi-am dat seama dupa templele in stari foarte bune si dupa faptul ca oamenii stateam in coloane in fata templelor ,pt. a aduce jertfe zeilor.
M-am bucurat , caci auzisem la scoala multe lucruri despre aceasta perioada. Cand am realizat ca am calatorit in timp, m-am panicat , dar am realizat ca pot sta oricat aici , pt. ca eram in trecut , iar in timpul meu , timpul nu trebuia sa treaca , sau cel putin asa credeam. Am vrut sa vizitez tot , dar un om batran cu barba si un baston mi-a spus sa il urmez. M-am dus dupa el. El mi-a spus ca are nevoie de ajutor. Mi-am dat seama ca trebuia cu ori e pret sa il ajut , desi habar nu aveam cine era. Mi -a zis ca era Poseidon , zeul marilor si al oceanelor , apoi si-a transformat bastonul in trident. M-a dus pe muntele Olymp si mi-a spus ca trebuie sa gasesca PIATRA MAMA. A zis ca era o piatra sacra , care daca ajungea in maini nepotrivite putea distrige lumea , iar timpul din care vin eu , ar fi inexistent , pt. ca cu foarte foarte multi ani in urma , cei din GRECIA ANTICA eu distrus lumea. Eu am fost imediat de acord cu propunerea lui , caci voiam sa exist . Mi-a mai zis ca el si ceilalti zei au trimis masina timpului in viitor si ca paznicul de la muzeu , era de fapt semizeul Hercule deghizat in paznic. Eram uluita de ceea ce auzeam . Voiam sa raman cat mai mult , dar stiam ca timpul era scurt.
Noi am plecat ca intr-o drumetie pe munte. Am vorbit si mi-a dezvalui mari secrete din viitor , care se stia doar ca existau , dar nu se stia ce insemna.
Cand am ajuns in ultimul sat , ne-am uitat foarte atent , asigurandu-ne ca trecem prin acelasi loc de mai multe ori pt. a nu ne scapa ceva. La un moment dat , am zarit ceva lucios in iarba. Era PIATRA MAMA. Cand am gasit-o ,Poseidon a fost foarte incantat si mi-a povestit ca la inceputul timpului, a fost o zeita foarte rea , care voia stapanire pe intregul pamant. Oamenii lumii s-au opus . Zeita a vrut sa rastoarne un bolovan peste arhontele Clistene , dar ca Zeus nu a permis asa ceva , asa ca a distrus piatra in mii si mii de bucatele , dar ca una a ramas de marimea unei mingiute , pe care a denumit-o PIATRA MAMA. Ma fost foarte incantata sa aflu aceasta poveste , dar voiam acasa. De parca mi-ar fi citit gandurile ,mi-a spus ca e timpul sa merg acasa si ca sumt bine venita oricand inapoi in GRECIA ANTICA. Dupa ce m-am urcat in masina si s-a invartit , am ajuns in fata muzeului. Parintii ma asteptau . I-am intrebat cat am intarzia ,iar ei mi-au spus ca doar 5 minute. Cand am banuit ca timpul din viitor nu va trece , am avut dreptate , caci 5 minute imi luase sa ma urc in masina si sa pornesc la drum. Decid ca acesta va ramne secretul meu.
Dintr-o data ma trezesc , si realizez ca acea calatorie de neuitat si vizita la muzeu , au fost doar un vis!!!

Sper ca te-am ajutat si ca iti place!!! Daca sfarsitul nu iti place ( cel cu ma trezesc si realizez ... ) , pot sa il schimb daca vrei!!!Apropo , unele parti sunt la genul feminin , fiinda nu am stiut la ce gen sa trec , dar sper ca am nimerit ( ex: feminin- uluita ; masculin-uluit). Succes!!! Primesc coroana???
Alte întrebări interesante