Limba română, întrebare adresată de luis2003, 9 ani în urmă

Buna ziua!
Am o rugaminte urgenta
Am nevoie de un eseu la romana de 1 pagina jumate(400 cuvinte) in care sa prezint importanta si rolul jocului asa cum apar in operele lui Creanga(Amintiri din copilarie capitolul 2) si al lui Blaga(Hronicul si cantecul varstelor capitolul 5) Am nevoie rapida de eseu deoarece plec curand in vacanta si nu am cand sa il mai fac
Mersi mult


Utilizator anonim: Toți plecăm ...
albatran: foarte tare!!!!....te-ai gandit cumva sa ti-l faci tu???
albatran: dar poti ruga si parintii..daca tot te trimit/iau in vacanta,de ce sa nu iti fac si temele???
albatran: Gataaaa, am gasit solutia perfecta, valabila mai ales azi. .SCRIE-I LUI MOS CRACIUN!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Angi205
4
Toate povestirile lui Creangă se bazează pe joc.Din cele mai vechi timpuri, omul a incercat sa gaseasca diferite modalitati de petrecere a timpului liber. El a inventat astfel JOCUL ca unica manifestare a dorintei de a se simti bine in orice imprejurare. 
De exemplu:
În opera "La scăldat" gândul la distracție și la joacă a fost intriga.Nică a plecat și și-a lăsat frățiorul mai mic singur.Mama sa l-a prins și l-a pedepsit luându-i hainele.
În opera "Caprele Irinucăi" Nică și cu Dumitru au împins bolovanul pe casa Irinucăi tot din joacă,bineînțeles autorul a exagerat puțin pentru a ne face să râdem...sau nu știm poate că totul este adevărat.
Copilăria este o stare de veselie și bucurie necondiționată.
Când suntem copii singura noastră grijă este când ieșim afară să ne jucăm,odată cu creșterea și maturizarea noastră grijile sunt altele...că nu ne-am făcut temele pentru ziua de mâine,că nu am învățat la o anumită materie,că nu avem telefonul încărcat.
Creangă a încercat în operele sale să ne readucă aminte cât de frumos și cât de plăcut este să fii copil,să nu prea multe griji,doar una și chiar a reușit să ne facă să intrăm într-o stare de nostalgie atât de frumoasă,parcă ar fi ieri când aveam câțiva ani și abia așteptam să ieșim afară să ne jucăm fotbal,prinsea,de-a vațea-scunselea,șotron și multe alte jocuri.
Când suntem mici te împrietenești cu cineva fără să știi,când suntem mici jocul ne unește,ne supărăm și ne trece.
Acum...numai știu părinții cum să ne scoată din casă,când eram copii numai știau să ne bage în casă.
În acest fel, “Amintiri din copilarie” este o carte care reconstituie MITUL COPILARIEI ca stare permenenta de joc, sarbatoare, voie buna, candoare si exuberanță.
Ion Creangă este un autor unic,care mereu ne-a făcut să zâmbim cu pățaniile sale și va rămâne în istoria României.
Alte întrebări interesante