Limba română, întrebare adresată de anaili, 8 ani în urmă

Buna ziua!
As avea nevoie de rezumatul cărții Numără stelele o poveste din Copenhaga (Lois Lowry) intre 100-150 cuvinte.
Mulțumesc!❤️

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Daniela561962
2

Annemarie si Ellen tocmai veneau de la scoala si au fost oprite de catre soldatul din capatul strazii cerandu-le explicatii.Kristi, sora de 5 ani a lui Annemarie ii explicase si ajunse acasa ii povestisa mamei sale cele intamplate.

Au mers la culcare si Annemarie i-a citit o poveste lui K risti care i-a amintit cum regele Christian al X-lea spunea ca poporul era garda lui de corp.Isi aminti si ca sora ei Lise a murit cu doua saptamani inainte de nunta cu Peter.

Kristi avea nevoie de un nasture de la magazinul doamnei Hirsck.Dupa scoala au mers acolo, dar magazinul era inchis.Mama lor cand auzi asta dupa ce venise acasa le explica cum nazisti au inchis toate magazinele evreilor,Annemarie gandind ca acum ei trebuie sa fie garda de corp a evreilor.

Ftele singure acasa o vazuse pe Kristi suparata venind de la cumparaturi.Dupa ce au inveselit-o rezolvand problema, in ziua de anul nou al evreilor, urmatoarea , Ellen speriata a venit sa doarma la Annemarie.

Dupa cateva ore au sosit soldati.Au vazut parul negru al lui Ellen si nu stiau cum acea familie are un copil brunet cand ei erau blonzi.Atunci tatal lui Annemarie lua o poza din album cu Lise care semana cu Ellen de acum si acestia plecase.

A doua zi dupa o discutie la telefon, fetele si mama lui Annemarie au mers la unchiul Henrick, in tren facandu-se controale.

Ajunse acolo Annemarie se simtea ca pe vremuiri, doar ca nimeni nu mai era vesel ca odinioara.

Dimineata, Anemarie auzi ca matusa ei Brite a murit, ea stiind ca nu are o matusa cu acest nume, dar nu spuse nimic.

Unchiul ii explica de ce e mai bine sa nu stie prea multe.Deodata Ellen intrase in casa cu parintii ei cand cosciugul fu adus.

Ajunse un soldat.Facuse o cercetare si apoi pleca.Peter spuse deodata ca a sosit timpul.Ellen si parintii ei impreuna cu alti catva au plecat cu Peter si toti si-au luat ramas-bun.

Mama ei a plecat sa-i conduca, dar dimineata Annemarie o vazuse cazuta jos langa casa.

Mama i povesti si vazuse pachetul.O trimise pe Annemarie la docuri sa-l duca si aceasta incepuse sa fuga prin padure spre port.

Se intalnise cu soldati care aveau caini.

Annemarie incepuse sa se comporte ca un copil mic pentru a-i face sa plece si reusi.

Ajunse la doc si i duse bat ista care era in pachet unchiului ei.Apoi acetsa pleca cu toti spre Suedia unde erau in siguranta.Dupa un timp razboiul se terminse, lumea era fericita si Annemarie se hotarase sa poarta medalionul lui Ellen cu steaua lui David pana cand se vor reintalni.

SPER CA TE AM AJUTAT SI SPER CA E BINE

Alte întrebări interesante