Limba română, întrebare adresată de carmenmanescu2014, 8 ani în urmă

buna ziua! cine ma poate ajuta cu o compunere cu cuvantul neclintită, de o pagina, multumesc mult!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanbooveanu
0

copacul sta neclintit

televizorul sta neclintiti pe perete

stalpul sta neclintit

Răspuns de o168871
1

Răspuns:

Cutia neclintită

Ioana si Andrei erau doi copii de 9 ani care se alergau toata ziua prin casa.

Aceștia daramau tot ce li se ivea in cale, inclusiv o cutie veche si urâtă de lemn. Mama lor îi certa foarte tare când auzea ca ei voiau să dea jos cutia, dar oricât de tare ar fi încercat copii sa o darame, cutia era neclintită. Ei au devenit din ce in ce mai curioși despre aceea cutie. Ioana credea că acolo se află bijuterii si accesorii valoroase. Andrei credea că acolo sunt multi bani si monede valoroase. Într-o zi le-a venit o idee cum să distrugă cutia fără a o misca. Ioana ținea de cutie iar Andrei era pregătit să o lovească cu un ciocan.

Cutia a fost deschisă, însă nu a fost nici pe departe ce își imaginau copii. Acolo se află un urs vechi si urât de pluș. Copii supărați deoarece mama lor îi certa pentru asa ceva au început să distrugă in piese bietul pluș.

Mama lor i-a prins. În loc să îi certe, ea a început să plângă cu lacrimi albastre ca cerul plin de raze de soare. Ea, distrusă pe dinăuntru, le-a explicat copiilor ca acela a fost ultimul lucru rămas de la mama sa, adica, bunica copiilor, înainte să decedeze. Copii și-au dat seama de greșeala imensă pe care au făcut-o și în lacrimi de tristețe și-au cerut scuze.

sper ca te-am ajutat, dacă e ceva, scrie-mi un comentariu

Alte întrebări interesante