Limba română, întrebare adresată de claraq479, 8 ani în urmă

Bună ziua.! Cine mă poate ajuta. Dau coroană. Fișa postului. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de esmeralda9
1

Răspuns:

Fișa postului

Fișa de post este este documentul de management al resurselor umane care sintetizează elementele caracteristice ale unui post ,pentru a putea fi înțelese și însușite de către ocupantul postului.

Este,în primul rând,un instrument de lucru pentru orice companie și întocmirea ei este obligatorie conform legislației în vigoare.Este unul dintre documentele de formalizare a structurii organizatorice a unei companii,ce prezintă în detaliu elementele cerute unui salariat pentru ca acesta să-și poată exercita activitatea în condiții normale.

Se realizează pe baza informației obținute în urma analizei postului și reprezintă un document scris care identifică ,definește și descrie postul vizând sarcinile,condițiile de muncă și responsabilitățile pe care le presupune acesta.

Ca parte a contractului individual de muncă,conținutul fișei postului trebuie adus la cunoștiință angajatului,de către angajator ,în momentul încheierii acestuia,sau în cazul unei actualizări pe parcursul raporturilor de muncă.Fișa postului trebuie semnată de către angajator și angajat și trebuie prezentată de către angajator la solicitarea inspectorilor muncii.

Fișa postului trebuie să conțină anumite elemente obligatorii.Printre acestea se numara:

*denumirea oficială a postului

*locul pe care îl va ocupa viitorul angajat în organigramă

*cerințele necesare ocupării postului

*definirea responsabilitaților

*indicatorii de performanță

*data la care a fost întocmită și semnată atât de angajat,cât și de angajator.

Alte întrebări interesante