Limba română, întrebare adresată de cristiana96, 8 ani în urmă

Buna ziua!
doresc si eu o compunere
despre cum îi povestesti jurnalului despre o aniversare vreau cu emotii sentimente etc vreu sa fie de o pagina de caiet studentesc
Dau la schimb coroana si multe multe puncte
Succes!​
va rog din suflet imi trebuie acum

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisastefanya
1

Dragă jurnalule,

Astăzi a fost cea mai incredibila zi ! Azi am mers la aniversarea lui Nick, prietenul meu cel mai bun, si totodată băiatul de care imi place in secret de 2 ani. A fost superb fiindcă, am aflat că si el mă place, doar că nu a avut curaj să-mi spună, crezând că se va strica prietenia dintre noi. Bine ! Haide să încep cu inceputul pentru a mă înțelege mai bine !

Acum o săptămână Nick m-a invitat la aniversarea sa de 16 ani, la piscină, unde avea să fie mai multa lume, adică, colegii de clasă si mai multi colegi din scoală, plus prietenii lui cei mai apropiati si familia. Eu m-am bucurat enorm de mult când am aflat asta, adică, da, sunt prietena lui cea mai bună, dar nu mă asteptam să mă invite si pe mine, o fată fără prea multi bani, cu o familie sărăcăcioasă ! Asa că de la începutul săptămânii, am inceput să strâng bani, pentru a-mi lua o rochie frumoasă, pentru a-l impresiona. Zis si făcut ! Cu 200 de lei, m-am dus in centrul orasului si am căutat o rochie frumoasă, mai ieftină. Stiam exact unde trebuia să merg pentru a o găsi. Exista un magazin, nu prea extravagant, dar care avea o multime de rochii ieftine, dar foarte frumoase. Era pe o alee întunecată, la 3 pasi de Mall, nu prea departe. Însă, când să intru pe alee, mi-a sărit în ochi o rochiţă minunată. Era visinie, la talie având dantelă neagră, lăsând să iasă la vedere pielea catifelată de pe abdomen, fără mâneci, având un corset ce făcea ca rochia să stea lipită de corp. M-am dus s-o probez. Parcă era făcută pentru mine, ultima mărime, mărimea mea. Am vrut s-o cumpăr, dar costa 500 de lei, iar eu aveam doar 200, nu mă puteam încadra, asa că am decis să abandonez rochia pe manechin, însă, din spatele meu s-a auzit un oftat, după care a urmat o voce blândă, ce mi-a spus ,, Nu ai destui bani, nu ? Lasă, că te voi ajuta eu." Era caseriţa, probabil m-a văzut îmbrăcată în superba haină, si decis să mă ajute. Eu am refuzat prima dată, dar ea a insistat ca eu s-o cumpăr, că-mi va plăti ea rochia. Până la urmă am acceptat s-o cumpăr, doar că i-am promis că-i voi înapoia banii.

Sâmbătă - cea mai minunata zi - toti prietenii lui Nick - printre care mă aflu si eu - am fost invitati la masă, la restaurant, după la piscină, iar pe seară, am mers pe ringul de dans, unde, reflectorul ce anunta partenera cu care Nick va dansa un vals, a cazut pe mine.

Nick m-a luat de mână, lăsând o parte din materialul lung al rochiei să cadă pe podea, si m-a invitat la dans. Am crezut că este doar un gentleman atunci când s-a pus in genunchi si mi-a sărutat mâna, dar când am inceput dansul, la ureche mi-a soptit că abia a asteptat momentul acesta, sa-mi spună tot ce are pe suflet si tot ce-l frământa de 2 ani, să-mi spună că mă iubeste enorm, să-mi spună că ochii mei sunt mai frumosi ca stelele, că părul meu este mai frumos decât firul de aur si că buzele mele sunt mai moi si mai catifelate decât petalele unui trandafir. Atunci, toti fluturii care stăteau linistiti in stomac, au inceput să fâlfâie din aripile lor fragede.

Atunci i-am spus cât de mult il iubesc, cât de mult imi plac ochii lui ca perlele, cât de mult ii iubesc parul său negru, cât de mult ador buzele sale moi si cât de mult ii iubesc parfumul său, ce-l simt in miez de noapte-n vis.

În momentul acela, la partea cu o tonalitate mai ridicată a melodiei, m-a ridicat si m-a luat in brate ca pe o regină, iar când m-a lăsat cu picioarele pe pământ, buzele sale s-au intalnit cu ale mele, făcând ca momentul acela să fie nesfârsit si să mă facă să plutesc deasupra norilor, chiar dacă în realitate, picioarele mele atingeau pământul.

Acum, îţi multumesc, dragă jurnale, că imi esti cel mai bun prieten ! Tu mi-ai fost mereu alaturi atunci când mi-a fost greu si m-ai ascultat mereu, iar pentru asta, iti multumesc !

Alte întrebări interesante