Buna ziua lume.va rog sa ma Ajuți urgent!!!!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)=x²-4
f(1+√2)=1+2+2√2-4=2√2-1=
f(1-√2)=1+2-2√2-4=-2√2-1
a)Suma=f(1+√2)+f(1-√2)=2√2-1-2√2-1=-2 ∈Z
b)Produsul=(2√2-1)×(-1)(2√2+1)=-(4×2-1)=-7 ∈Z
Răspuns de
0
a) f(1+)= -4
= 1++2-4
= -1
f(1-)= -4
= 1-+2-4
= -1
f(1+)+f(1-)=
= +(-1)-1
= -1(-1)
= -2 ∈ Z⇒f(1+)+f(1-) ∈ Z
b)f(1+)·f(1-)= ·()
= -8-++1
= -7 ∈ Z⇒f(1+)·f(1-) ∈ Z
Sper că te-am ajutat!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă