buna ziua puteti sa ma ajutati la aceste exerciti?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1. Solubilitatea indică gradul în care o substanță pură se poate dizolva într-un dizolvant, alcătuind o soluție omogenă unde repartizarea atomilor, moleculelor și ionilor este uniformă. Pentru lichide parțial miscibile reciproc, care formează o soluție eterogenă cu cel puțin 2 faze lichide (lichid multifazic) solubilitatea se denumește miscibilitate. Dizolvantul în modul cel mai frecvent este un lichid, dar sunt și unele excepții când unii dizolvanți sunt:
solide ca în cazul aliajelor, sticlei, ceramicii, semiconductoare sau
gaze ce dizolvă solide sau lichide, de obicei la temperaturi și presiuni înalte ca de exemplu silicea în vapori de apă în anumite procese geochimice[1].
În funcție de cantitatea de substanță dizolvată, soluțiile se clasifică în:
soluții saturate: care conțin cantitatea maximă de substanță dizolvată la o anumită temperatură.
soluții nesaturate: în care se mai poate dizolva o cantitate de dizolvat până la saturație.
Solubilitatea unei substanțe reprezintă cantitatea maximă din acea substanță care se dizolvă într-o anumită cantitate de solvent, la o anumită temperatură. Concentrația substanței din soluția saturată reprezintă solubilitatea substanței respective.
Explicație:
Electroliții sunt substanțe care conțin ioni liberi mobili. Ei există frecvent sub forme fluidice, în soluții sau în stare lichidă (topituri) dar și solizi. Un electrolit are ca principală și definitorie caracteristică, proprietatea că la aplicarea unei tensiuni electrice asupra sa permite trecerea unui curent electric între punctele (electrozi) de aplicare a tensiunii. Trecerea curentului electric continuu este de obicei însoțită de efecte chimice adică depuneri de substanțe la electrozi, substanțe rezultate din neutralizarea la electrozi a încărcării electrice a ionilor mobili care se deplasează spre electrozi prin acțiunea unui câmp electric dintre electrozi, fenomen denumit migrare a ionilor. Migrarea poate fi caracterizată cantitativ prin mărimea număr de transport ionic.
Această proprietate este folosită industrial la construirea băilor de electroliză.
Se mai numesc conductori de ordinul II.
Scuze , dar de aici nu mai știu