Informatică, întrebare adresată de Alin717, 8 ani în urmă

Buna ziua, trebuie sa trimit un proiect prin mail cu tema - Organizarea si Prelucrarea Datelor - insa nu sunt sigur de ce ar trebui sa iau de pe net. Rugamintea mea ar fi sa-mi trimiteti un site/ceva de unde sa copiez asa ceva si sa fie oarecum corect. Multumesc anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianapirvu22
1

Simplu.

Cauti pe net titlul lecției "Organizarea si Prelucratea Datelor" si iti vor da multe site-uri.

Dar daca vrei iti trimit eu poza cu ce trebuie sa transrcii.Va fi mai usor

Ti-am trimis niste poze cu niste tabele iar acum sa scrii observatiile si restul

1.Tipul numeric

Este folosit pentru reprezentarea informatiei numerice(valorile numerice reale).Pentru construirea lui se pot folosi numai cifrele de la 0 la 9, virgula, punctul, %, E, e.

Litera E se foloseste pentru notatia stiintifica a numarului ( de exemplu, 120.000=12x104=1.2x105 se poate reprezenta prin 12E4 sau 1.2E5).Prelucrarile care se pot face cu acest tip de data sunt calcule9prelucrarile aritmetice) si comparatiile.

Tipul de sir de caractere(text)

Este folosit pentru reprezentarea informatiei alfanumerice( a textelor – siruri de caractere in care se pot gasi cifre,litere si semne speciale).Prelucrarile care se pot face cu acest tip de date sunt : concatenarea sirurilor de caractere(adaugarea unui sir de caractere la alt sir de caractere) si comparatiile.

3.Tipul logic

Este folosit pentru reprezentarea datelor care nu pot lua decat doua valori : adevarat(true) sau fals(false).Domeniul de valori al acestui tip de data il reprezinta multimea celor doua constante logice.Prelucrarile care se pot face cu acest tip de data sunt prelucrarile logice.

4.Tipul de data calendaristica si timp

Este folosit pentru a urmari evolutia in timp a colectiilor de date.Se recomanda pentru memorarea datei de nastere, a datei angajarii etc.

5.Tipul imagine

Este folosit pentru a memora imaginile.

Observatii

1.Fiecare produs software care prelucreaza date are implementate diferite tipuri de date si fiecare tip de data are caracteristici proprii de implementare

Pentru a asigura o mai mare flexibilitate in manipularea si stocarea datelor sunt implementate subtipuri de date.Subtipurile de date difera intre ele prin modul de memorare a datelor si prin domeniul de valori.

Poti scrie doar ideile principale pentru nu a scrie atat de mult

Anexe:
Alte întrebări interesante