Limba română, întrebare adresată de Ardnaxela1, 9 ani în urmă

Buna-ziua tuturor.
As vrea sa ma ajutati cu o argumentare dupa o anuminta cerinta.
Va rog frumos!
Exercitiul + textul in imaginea alaturata.
Nu vreau raspunsuri aiurea , doar pentru punctaj.
As mai vrea sa respectati numarul de randuri/cuvinte.
Multumesc frumos!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
51
                                        Un prim argument  este faptul ca se numeste JURNAL INTIM iar acest lucru înseamna si invadarea spatiului apropiat celui ce detine acest jurnal. Dupa cum se scrie si în fragment reusita sau nu a confensarii intr-un jurnal înseamna si asumarea unor riscuri.
             Al doilea argument este ca  devii constient ca acolo poti scrie orice si oricum despre ceea ce gandesti cum arati ce simti furie sau teama, dragoste ,ura,nebunie ,groaza,fericire adica orice sentiment ce iti trece prin suflet si gandire.
                      Alt argument este si constientizarea întamplarii de a fi gasit acest jurnal dar aici îsi spune cuvantul speranta ca nimeni si nimic nu va afla despre imaginatia care uneori o ia razna, despre plansetele din anumite momente  chiar daca uneori esti bulversat .
                  Dar cred ca cel mai important argument este acela ca într-un jurnal poti scrie ce simti,ce gandesti ce vezi,ce crezi cu ADEVARAT despre 
tine sau altii iar în realitate sa faci ironii pe seama acestor fapte fara macar ca cineva sa banuiasca acest lucru si în acest caz bucuria si fericirea spunandu-si cuvantul.
                        In concluzie cred ca autorul unui JURNAL INTIM pe baza argumentelor aduse se poate confensa în totalitate daca si el îsi doreste acest lucru.
          


Ardnaxela1: Multumesc mult!
aurelcraciun59: cp!
Răspuns de rapunzel15
130

De-a lungul deceniilor, modalitatea esentiala , atat de exprimare a propriilor perspective si trairi, cat si de pastrare in siguranta a gandurilor confidentiale, este reprezentata prin detinerea unui jurnal intim. In contemporaneitate, procesul de creatie literara a scriitorilor este intemeiat si structurat , in cele mai multe dintre situatiile cunoscute , pe baza marturisirilor, emotiilor,opiniilor infatisate in cadrul jurnalelor de care dispuneau acestia.

Din punctul meu de vedere, datorita calitatilor literare,precum: ingeniozitatea, abilitatea artistica de sublimare a actului beletristic in esenta operei si exprimarea armonioasa , pentru un autor este accesibila si eficienta ideea de posesie a unor pagini intime, in care se regasesc confesiunile sale, reutilizate in cadrul scrierilor acestuia.

In primul rand, prin intermediul unui jurnal , un singraf poate destainui un ansamblu de caracteristici care ii cladesc viziunea asupra existentei si ,totodata, poate sa exteriorizeze, pe o cale pregnanta, frenezia propriei laturi afective si creatoare. Prin urmare, indiferent daca scriitorul decide sa isi expuna lucrarile intime sau sa le pastreze pentru sine, marturisirile acestuia, transpuse printr-un monolog interior autentic, vor fi de factura pura, onesta si pasionala, astfel cuprinzand in totalitate si cele mai intense trairi ale sale, aspect sugerat de afirmatia lui Jeni Acterian „ [...] pot sa scriu tot ce vreau.Tot ce-mi trasneste in cap, tot ce-mi vine sa scriu ”.

In al doilea rand, un autor poate fi interesat de redarea cat mai fidela a realitatii cotidiene , prin descrierea situatiilor veridice manifestate in dimensiunea sociala, sau de infatisarea elementelor obscure, tainice apartinand sferei abstracte,  in cele doua cazuri antitetice fiind evidentiata fascinatia sa pentru creatie si metamorfozare a materialului exterior intr-o compozitie literara „sui-generis” (originala, specifica). Astfel, intr-un jurnal , scriitorul va reproduce, precis sau conceptual, realitatea perceputa de acesta prin propria experienta anterioara si sensibilitate artistica .

In concluzie, prin intermediul unui jurnal intim, bine intemeiat si organizat, un scriitor este capabil de a confesa intregul de emotii si ganduri vizionare care ii definesc mentalitatea si personalitatea.


Ardnaxela1: Multumesc mult!
rapunzel15: Cu placere! ;))
Alte întrebări interesante