Buna ziua!
va rog, ma puteti ajuta ? ❤
cu explicație
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
E(x) = x²+6x+9-2(x²-9)+x²-6x+9 = 2x²+18-2x²+18 = 36
___________________________
E(1) = 1+2+9-2+18+1-2+9 = 36
E(2) = 4+4+9-8+18+4-4+9 = 36
.......................................................
⇒E(1) + E(2) + ......+E(10) = 36+36+36....+36 = 36(1+1+1+1+1+1+1+1+1+1) = 36×10 = 360 → A
caietul5:
Doraa
Răspuns de
5
Răspuns:
360
Explicație pas cu pas:
Prelucrăm expresia pentru a o aduce la o formă mai simplă.
E(x) = (x+3)² - 2(x+3)(x-3) + (x-3)²
Folosim formula a² - 2ab + b² = (a-b)². În cazul nostru a = x+3 și b = x-3
E(x) = [(x+3) - (x-3)]² = (x+3 - x+3)² = 6² = 36
E(1) + E(2) + ... +E(10) = 36 + 36 + ... + 36 (de 10 ori)
E(1) + E(2) + ... +E(10) = 36 × 10 = 360
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă