Limba română, întrebare adresată de RaDuXD18, 8 ani în urmă

Buna ziua!! Vreau va rog un eseu cu titlul „Protecția mediului, condiție a vieții”, ținând cont de următoarele etape:
- despre poluare, ce probleme genereaza
- solutii pentru rezolvarea problemei, alegerea motivata a uneia dintre ele
- dezvoltarea unui plan de actiune
- efecte rezultate din aplicarea planului in practica
Multumesc mult!!!
MINIM 300 DE CUVINTE
plssssssssssssssssssssssssss

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Master2710
1

Răspuns:Poluarea este factorul de risc ce afectează atat viața animalelor, plantelor dar și a oamenilor. Din cauza poluării constante a mediului înconjurător o multime de specii sunt e cale de dispariție sau chiar au dispărut. La nivel mondial, poluarea are efecte negative de lunga durata. Efectul de sera si topirea ghețarilor amenință planeta noastra de aroae un deceniu. Daca nu se vor întreprinde masuri urgente de stopare a acestora, riscam sa pierim in cativa zeci de ani.

Pentru a opri poluarea si a ne salva planeta trebuie sa reducem consumul inutil de energie de orice fel. Ar trebui sa devenim mai economi cu resursele naturale epuizabile cum ar fi petrolul, carbunele, apa etc. și să încercăm să le inlocuim cu energia inepuizabilă- energia solara si eoliana.

O solutie a problemelor ar putea fi reciclarea maselor plastice si nu numai. Cu toții cunoaștem că îndeosebi apele oceanelor contin sute de mii de tone de gunoi din mase plastice. Mii de balene eșuează la țărm si mor din cauza inecarii cu plastic si toate astea din vina noastra, a oamenilor.

Autoritatile din intreaga lume ar trebui sa întocmească un plan de actiuni pentru a reduce poluarea. Ar putea sa o faca prin impunerea prin lege a plantarii padurilor, prin amendarea celor care aruncă deseurilor in locuri neamenajate, prin propunerea alternativelor ecologice pentru produsele chimice etc.

Daca oamenii macar ar incerca sa respecte cat de cat aceste propuneri, planeta ar fi un loc mult mai curat.

Explicație:

Alte întrebări interesante