Limba română, întrebare adresată de mesagerul, 9 ani în urmă

Bunaa! Am si eu un exercitiu la limba romana si am mare nevoie!- Din cartea de limba romana editura hummanitas clasa a VII-a ex 8/pag.134*Exercitiul: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*  Descrieti un edificiu cunoscut de voi in trei variante, fiecare de cel mult zece randuri, in urmatoarele scopuri:`-  pentru a va exprima impresiile legate de respectivul edificiu`-  pentru a da cuiva care nu cunoaste locul in care este plasat acel edificiu un reper de orientare`-  pentru a servi ca pliant de informare despre arhitectura localitatii in care se afla acest edificiu.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ioanavladau
8
Impresiile legate de respectivul edificiu :
Statuia lui Stefan cel Mare din holul principal al liceului cu acelasi nume consider ca si-a gasit locul potrivit. El reprezinta liceul, deoarece ii poarta numele. Este o statuie impunatoare, ce provoaca curiozitate si respect persoanelor care o vad pentru prima oara. Dupa ce o vezi mai des, incepi sa realizezi cat de importanta este o statuie pentru cunoasterea imprejurimilor si chiar cunoasterea de sine. 

Reper de orientare:
Statuia lui Stefan cel Mare din cadrul liceului cu acelasi nume este plasata chiar la intrarea in liceu. Este vorba de intrarea profesorilor. De acolo, se desparte ruta prin doua usi. 

Pliant de informare despre arhitectura localitatii:
Statuia lui Stefan cel Mare nu reprezinta toata arhitectura din zona Bucovineana Suceava, dar, avand in vedere ca el a ctitorit numeroase manastiri prin acea zona, putem spune ca este reprezentativ. Liceul este un liceu austriac, construit acum sute de ani, in perioada domnitorului. 
Alte întrebări interesante