Limba română, întrebare adresată de Andreea002q, 8 ani în urmă

Bunaa

Dati mi va rog o fisa de lectura sau un rezumat la orice carte citita de voi

Va roog mult ,dau coaroana

Sa nu fie o carte de copii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ElaIonela
6

Răspuns:

SINGUR PE LUME - HECTOR MALOT

In aceasta carte este vorba despre un copil erou, Remi, un copil pierdut, nevoit sa infrunte nenumarate vicisitudini si privatiuni, fara sa isi piarda speranta ca intr-o zi isi va regasi adevarata familie.

Personajele principale ale cartii, Remi, Vitalis, Dolce, Capi, Zerbino si maimuta Sufletel calatoresc in Anglia si Franta.

Remi era un baietel care a fost abandonat de tatal sau si lasat pe strada de unde a fost luat de o familie. Barbatul din acea familie care ii purta numele copilului nu era atat de prietenos in timp ce tusa Barberin era dispusa sa isi dea viata pentru el. Remi este vandut de catre barbat pentru 10 galbeni pe luna unui barbat numit Vitalis. Remi pleaca impreuna cu acesta si calatoresc in Franta si Anglia. Intr-o toamna rece Vitalis moare din cauza frigului si Remi ramane numai cu Capi deoarece si ceilalti catei au murit si maimuta a disparut. Acestia nu aveau ce manca asa ca au fost primiti intr-o familie calduroasa. Dupa ce a trecut iarna, Remi le-a multumit celor care l-au gazduit si a plecat in cautarea parintilor lui.

Intr-un final acesta isi gaseste mama, dar nu si tatal care si acesta murise de o boala grava si rara. Remi ramane alaturi de mama sa adevarata dar se intoarce dupa 2 ani la tusa Barberin care la crescut de mic.

ITI RECOMAND CARTEA CU CALDURA.

SPER CA TI-A PLACUT SI TI-A FOST DE AJUTOR

COROAANAA

Explicație:

Alte întrebări interesante