Limba română, întrebare adresată de Andrada122011, 8 ani în urmă

Bunaa! Poate cnv sa îmi facă rezumat la “Minunata călătorie a lui Nils Hogerson prin Suedia”? Dau coroana! As prefera sa fie pe capitole și sa se între mai in detali. Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de macozen
0

"Minunata călătorie a lui Nils Hogerson prin Suedia" este o carte scrisă de Selma Lagerlöf, care relatează aventurile unui băiat numit Nils.

În primul capitol, Nils este prezentat ca un băiat răsfățat și năzdrăvan, care nu-i place să se joace cu copiii din satul său. Într-o zi, în timp ce se plimba pe dealuri, Nils cade într-o vâlcea și este luat prizonier de un grup de băieți din satul din apropiere.

În al doilea capitol, Nils se trezește într-o peșteră, unde îl întâlnește pe Tomten, un bătrânel care locuiește acolo. Tomten îi povestește lui Nils despre viața sa și îi dă un talisman care să-l protejeze.

În al treilea capitol, Nils și Tomten părăsesc peștera și se îndreaptă spre casa lui Tomten, unde Nils îl întâlnește pe Hopsa, o mică făptură magică care îl însoțește în călătoria sa.

În al patrulea capitol, Nils și Hopsa se îndreaptă spre casa lui Nils, dar în drum se întâlnesc cu un urs care încearcă să-i mănânce. Hopsa îl salvează pe Nils și îl transformă pe urs într-un câine blând.

În al cincilea capitol, Nils se întoarce acasă și își cere iertare pentru comportamentul său răsfățat. De asemenea, își împarte jucăriile cu copiii din sat și devine un băiat mai bun.

În cele din urmă, Nils pleacă înapoi la casa lui Tomten, unde îi mulțumește pentru ajutorul acordat. În final, Nils se întoarce acasă ca un băiat mai matur și mai bun decât era înainte.

Alte întrebări interesante