Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de malexandra599, 8 ani în urmă

Bunaaa.. am nevoie urgent de un referat despre: succesul in viata, s-au rolul planului de afaceri. cam de 2 pagini va roggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudiuflorentin0
2

Răspuns:

Succesul este o stare, reflectata in interior si la exterior. Succesul inseamna cunoasterea calitatilor personale si increderea in acestea si este direct proportional cu munca depusa si pasiunea pentru atingerea lui. Succesul poate fi in mainile oricarei persoane, daca este dorit, cautat si urmarit consecvent, daca oportunitatile oferite sunt valorificate indiferent de obstacole. Superficialitatea ii este inamica, la fel neincrederea sau speranta dobandirii lui doar prin noroc. Cei ce il obtin sunt cei ce nu cred intr-o usa inchisa, iar daca nu o pot deschide din prima incercare nu se dau batuti , vin si a doua oara, mai pregatiti si cu cheia la ei. Sunt cei ce vad in fiecare zi o noua sansa, cei ce stiu sa aprecieze fiecare reusita, oricat de mica, transformand-o intr-o treapta spre varf. Un varf privit cu ochii larg deschisi, cu mintea antrenata si cu sinceritate.

Răspuns de valentinafrancu82
0
Rolul planului de afaceri,
este nu numai de a demonstra ca afacerea merita finantata, ci si de a ghida intreprinzatorul incepand cu primul an de operare a afacerii.
Implementarea
lui inseamna control si adaptare in functie de evolutia reala. Acest control exercitat de-a lungul derularii afacerii va viza toate elementele critice ale entitatii economice, stocurile, costurile de productie, controlul calitatii, vanzarile,platile efectuate etc'. Ceea ce este foarte important este ca documentul sa nu sfarseasca pe fundul unui sertar odata ce finantarea a fost primita si afacerea demarata.

Elnu este totusi un pasaport pentru obtinerea finantarii, ci o cale de evidentiere a flerului sispiritului antreprenorial, a ideii de afaceri promovata. In forma sa scrisa, planul de afaceri este undocument de reflectare a activitatii companiei pe un anumit interval de timp, de regula 12 luni,luand in calcul si perioada urmatoare. Putine companii planifica activitatea pentru mai mult de cinci ani, datorita nesigurantei ce caracterizeaza aceste previziuni.
Planul de afaceri este deci un document scris care descrie natura afacerii, piata-tinta,avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum si resursele si aptitudinile de care dispun proprietarii afacerii.
Pentru intocmirea lui este necesar sa seanalizeze cu atentie produsele+serviciile oferite, competitia, resursele financiare necesare si alte detalii operationale. Totodata, planul de afaceri este un instrument de lucru ce il folosim pentru aincepe si derula o afacere care necesita resurse materiale, financiare si umane. Prin intermediulsau este valorificata experienta si realizarile din trecut cu scopul de a proiecta viitorul prin cele mai adecvate metode de estimare si aproximare. In literatura de specialitate se incearca o definire a planului de afaceri dupa cum urmeaza-
Orice plan de afaceri presupune o anumita succesiune de operatiuni.
Pentru intocmirea sa e necesara parcurgerea urmatoarelor 3 etape-
1) culegerea informatiilor necesare (preturi, concurenti, furnizori, datetehnice, juridice etc);
2) planificarea efectiva a activitatii respective ! alegerea strategiei potrivite si gasirea cailor de atingere a obiectivelor stabilite.
3) redactarea planului &etapa de alegere a formei optime de prezentare catre destinatar a rezultatului etapei anterioare'.
Alte întrebări interesante