Ed. tehnologică, întrebare adresată de L21e, 8 ani în urmă

C răspundeți la următoarele cerințe
1 Enumerați surse de proveniență ale apei necesare dezvoltării plantelor
2 Explicați termenul de mocirlire
3Enumerați trei condiții pe care trebuie să le îndeplinești îndeplinească un produs agricol pentru a putea fi comercializat
4 Precizați și descrieți două mai mici salarii din domeniul agricol

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de doagatimea
86

1)Din surse naturale cum ar fi ploaia sau surse artificiale cum ar fi irigarea cu pompa sau stropitoare,

2) Mocirlirea este un procedeu pentru ridicarea ratei de prindere a plantelor indiferent de natura lor(pomi fructiferi,arbori,arbusti etc).Compozitia mocirlei: apa,sol maruntit,balegar de bovine.

3)  sa fie complet dezvoltat,fermierul sa le ofere ingrijirea necesara,sa fie stropite cu solutii pentru protectia lor fata de insecte

4)Ingineria este o munca frumoasa (pe dinafara) din domeniul agriculturii . A fi inginer este o munca foarte costisitoare din punctul meu de vedere , deoarece toata ziua trebuie sa fii plecat ,de acasa , pe camp , iar atunci cand ajungi acasa pentru a te relaxa , nu vei putea . Acasa trebuie sa faci mereu proiecte , calcule ,si niciodata nu vei iesi la capat cu ele ,iar mereu vei avea numai stres si datorii .

Agricultor – persoana care practică activitate agricolă, fie că este vorba despre o îndeletnicire îngustă (cultura plantelor, creșterea animalelor etc), fie că realizează totalitatea lucrărilor și a metodelor întrebuințate în scopul obținerii producției agricole.




Alte întrebări interesante