Limba română, întrebare adresată de ciulinsara1239, 7 ani în urmă

c. Redactarea compunerii - Scrie o compunere de 10-12 rânduri cu titlul „larna". respectând următoarele cerințe: - Titlul să fie în concordanță cu textul. • Părţile compunerii să fie clar delimitate: introducere, cuprins, încheiere Descrierea peisajului de iamă să se facă într-o succesiune logică. Utilizează şase expresii frumoase despre iarnă. - Compunerea trebuie să conţină cel puţin trei alineate​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ccorina3
4

Răspuns:

Explicație:

                            Iarna

       Iarna este cel mai frumos anotimp , are multe sarbatori , este Craciunul si Anul Nou , e plina de bucurie si speranta , dar si de voioasele clinchete de zurgalai.

        In acest anotimp , desi friguros , albul zapezii asternute pe copaci  precum niste cojoace ne aminteste de copilarie si de jocul cu bulgari de zapada sau de derdelusurile unde ne  dam cu sania . Fulgii de zapada se joaca de-a prinselea prin aerul rece , oprindu-se undeva pe crengile zgribulite.  Mantia de nea argintie cuprinde tot orasul ca jntr-o vesnica poveste de iarna. Casele imbracate in omatul pufos par dintr-un basm  cu spiridusi si zane. Aproape ca astepti ca o "Craiasa a Zapezii " sa rasara de printre norii cenusii si  cu o bagheta magica sa te faca sa dispari . Uneori aceasta feerie dispare brusc cand seara se apropie cu pasi repezi si albul devine gri. Doar tipetele copiilor intorsi de la derdelus se mai aud undeva in departari.  Aceasta magie trebuie traita din plin , cu sufletul si cu trupul , inchizand ochii si asteptand ca fulgii de zapada sa te cuprinda bland.

       Iarna pare aspra in oceanul ei de ninsoare , dar are un mister aparte , venit de nicaieri , o bucurie inocenta si o multime de sperante !


cercelandrei70: multumesc
cercelandrei70: foarte mult ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
ccorina3: cpl
valentinatimplaru: merci
Alte întrebări interesante