Limba română, întrebare adresată de cristinaiorga, 8 ani în urmă

călătoarea îi spune lui Emil copii politicoși ca tine sunt foarte răi azi Argumentează această trăsătură a biatului precizând trei situații din text după erich kastner Emil și detectivii​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
19

Citim cu atenție textul Emil și detectivii după Erich Kästner pentru a putea argumenta politețea ca trăsătură de caracter a lui Emil.

Eu consider că doamna are dreptate, iar Emil este un copil foarte politicos, cum rar se mai poate întâlni în zilele noastre.

Mai întâi Emil dă o dovadă de politețe și o creștere aleasă atunci când intră în compartiment și salută după ce își descoperă capul. Mai mult decât atât, cere permisiunea de a ocupa un loc.

Apoi, atunci când domnul cu plărăie, care citea ziarul îi oferă ciocolată, Emil îi mulțumește politicos acestuia înainte de a o lua.

În plus, el se prezintă celorlalți ocupanți ai vagonului într-o manieră extrem de politicoasă, scoțându-și șapca de pe cap.

Așadar, Emil este un copil foarte polticios, acest lucru fiind remarcat și de ceilalți călători, care îi răspund și se comportă cu el la fel de politicos.

Ne amintim:

A argumenta înseamnă a motiva, a justifica.

Când argumentăm:

  • folosim pronumele personal eu și verbe precum cred, consider, sunt de părere că etc.;
  • dăm exemple concrete, utilizând termeni ca: deoarece, spre exemplu etc.;
  • trecem de la un argument la altul prin formulări de tipul: în primul rând, mai întâi, apoi, în plus;
  • formulăm o concluzie.

Mai multe despre text argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/219454

Succes și spor la lecții!


cristinaiorga: asta a fost de o lună dar nimeni nu a vrut să îmi dea raspunsul
gbudeanu341: md
gbudeanu341: *ms
veraplecat5: asa trebuie sa scriu
sabrinanichitut5: Mulțumesc pentru răspuns!chiar dacă am citit toată cartea EMIL ȘI DETECTIVI la un concurs CD idei în cărți dar tot nu am făcut bine încodată mulțumesc!
Alte întrebări interesante