calculati: 1+√3/1-√3 +√3
andreutzakriss:
la numitor e decat 1 sau si rad din 3?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Cred ca exercitiul e de forma asta
[(1+√3)/(1-√3)]+√3 .
Se amplifica fractia cu (1+√3) si se obtine
[(1+√3)²/(1+√3)*(1-√3)]+√3=[(1+2√3+3)/(1-3)]+√3=[(4+2√3)/(-2)]+√3=
-2-√3+√3=-- 2
[(1+√3)/(1-√3)]+√3 .
Se amplifica fractia cu (1+√3) si se obtine
[(1+√3)²/(1+√3)*(1-√3)]+√3=[(1+2√3+3)/(1-3)]+√3=[(4+2√3)/(-2)]+√3=
-2-√3+√3=-- 2
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă