Matematică, întrebare adresată de ACER11111, 9 ani în urmă

Calculați:[(-2)^10:(-4)^3-5^3×3^3]:(2^6:4+15^3).
Vă rog ajutați-mă! Este urgent!
Atenție! Rezultatul final trebuie să fie -1


ACER11111: Vă rog ajutați-mă! Este urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anusaks
1
Sper ca este destul de corect!
Anexe:

ACER11111: Mulțumesc mult!
anusaks: cu drag
Răspuns de ovdumi
0
2^10 : - 4^3=2^10 : -2^6=-2^4
5^3 x 3^3=15^3
intre parantezele drepte ai [-2^4 - 15^3]=-(2^4 + 15^3)

intre parantezele rotunde ai:
2^6:4+15^3=2^4 +15^3
in final impartirea:  -(2^4 + 15^3):(2^4 + 15^3)= -1



Alte întrebări interesante