Matematică, întrebare adresată de Klausmikaelson, 9 ani în urmă

Calculati : 2x(x+2)-(x-1)la patrat Efectuati : (3-x)(x+3)-(4-x)la patrat Sa se afle f: R -> R liniara daca : a) (x+1 ) = 2x+3 . Vreau sa explicati cum ati facut , nu raspunsul direct, multumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristinatibulca
0
2x²+4x-(x²-2x+1)=2x²+4x-x²+2x-1=x²+6x-1
9-x²-(16-8x+x²)=9-x²-16+8x-x²=-2x²+8x-7
f(x) liniara  f(x)=ax+b
f(x+1)=2x+3
f(x+1)=a(x+1)+b=2x+3
ax+a+b=2x+3
a=2
a+b=3, b=1
f(x)=2x+1



Klausmikaelson: Mersi <3
Alte întrebări interesante