Matematică, întrebare adresată de mell2, 9 ani în urmă

calculati :(3+6+9+...33)÷(1+2+3+....11)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HawkEyed
3
(3+6+9+...33) : (1+2+3+....11) = 3 x (1+2+3+....11) : (1+2+3+....11) = 3

mell2: 3 la puterea 2n÷3n= si 2 la puterea n-1÷2n =
mell2: ok , merci mult
LittleKitty1: omm
LittleKitty1: amm
LittleKitty1: sincer, nici eu nu stiu
LittleKitty1: sorry
mell2: bine , o seara buna
LittleKitty1: la fel si tie
HawkEyed: 3 la puterea 2n÷3n= 3 la puterea (2n-n) = 3 la puterea n si 2 la puterea n-1÷2n = 2 la puterea(2n-1-n) = 2^n-1
mell2: merci mult
Răspuns de LittleKitty1
2
il scoatem pe 3 factor comun
3·(1+2+3+...+11):(1+2+3+...11)=
=3·231:2 :231:2=
3·115:115=
=345:115=
=3
sper ca este bine
Alte întrebări interesante