Calculati : 3(x-1 ) ² - 5(x - 1)(x+1) + 2( x+1) ²
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
= 3(x2-2x+1) – 5(x2+x-x-1)
+ 2(x2 + 2x+1) [se reduc -x+x]
= 3x2- 6x+3 – 5x2 + 5 +2x2 + 4x+ 2 [ se reduc 3x la puterea a doua cu -5x la a doua si +2x la a doua ]
= -2x +10
=> -2x = -10 :(-2)
=> x= 5
= 3x2- 6x+3 – 5x2 + 5 +2x2 + 4x+ 2 [ se reduc 3x la puterea a doua cu -5x la a doua si +2x la a doua ]
= -2x +10
=> -2x = -10 :(-2)
=> x= 5
marytvd:
Acesta il stii ? 1. ( 3x-2)² - 3x(x-4) - (2-x)(2+x)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă