Matematică, întrebare adresată de Giul, 10 ani în urmă

Calculati :
9-(6-9)+(-8+12)-(-3)=
8-[5-(12-17)]=
17-[2-(-6+15)]=
47+[-14+(17-53)]=
-37+{-3+[5+(-21-54)]}=
-23+{-19-[-33+37-(-29)]}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CarMina03
5
9-(6-9)+(-8+12)-(-3)=9-(-3)+4+3=9+3+4+3=19
8-[5-(12-17)]=8-(5+5)=8-10=-2
17-[2-(-6+15)]=17-(2-9)=17-(-7)=17+7=24
47+[-14+(17-53)]=47+[-14+(-36)]=47+(-14-36)=47-50=-3
-37+{-3+[5+(-21-54)]}=-37+[-3+(5-75)]=-37+(-3-70)=-37-73=-110
-23+{-19-[-33+37-(-29)]}=-23+[-19-(-33+37+29)]=-23+(-19-33)=-23-52=-75
Alte întrebări interesante