Matematică, întrebare adresată de spiridusa0, 9 ani în urmă

calculati: a) √(1-√2)^2 + √(√2-√3)^2 + √(√3-√4)^2

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EllaOwnch
0
..................................
Anexe:

Rayzen: E gresit, trebuia sa inversezi pozitiile din modul, deoarece radical din 2 e mai mic decat radical din 3 si tot asa.
EllaOwnch: Multumesc, voi modifica raspunsul.
Rayzen: Npc.
Răspuns de Rayzen
0
\sqrt{(1-\sqrt2)^2} + \sqrt{(\sqrt2-\sqrt3)^2} + \sqrt{(\sqrt3-\sqrt4)^2} =  \\ \\ = |1-\sqrt2|+|\sqrt2-\sqrt3|+|\sqrt3-\sqrt4| =  \\ \\ =(\sqrt2-1)+(\sqrt3-\sqrt2)+(\sqrt4-\sqrt3) = \\ \\ = \sqrt2-1+\sqrt3-\sqrt2+\sqrt4-\sqrt3 = \\ \\ = -1+\sqrt4 = \\ \\ =\sqrt4-1
Alte întrebări interesante