Matematică, întrebare adresată de ihatelove, 8 ani în urmă

Calculaţi: a 2/5 * sqrt(50) - 1/3 * sqrt(18) + 11/9 * sqrt(162) 0, 2sqrt(75) - 5/4 * sqrt(48) + 2, (6) * sqrt(27) 1/3 * sqrt(18) + 2/5 * sqrt(50) - 3/4 * sqrt(32) + sqrt(320)​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suzana2suzana
4

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a)2·5√2/5-3√2/3+11·9√2/9=2√2-√2+11√2=12√2

b)4√3/4+2·3√3/2-2·10√3/5=√3+3√2-4√3=0

c)2·5√3/10-5·4√3/4+24·3√3/9=√3-5√3+8√3=4√3

d)3√2/3+2·5√2/5-3·4√2/4+8√5=√2+2√2-3√2+8√5=8√5

Alte întrebări interesante